Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Japeň z Dolného Harmanca na snežniciach

Svatopluk Štěpánek

Hrebeň medzi Predným a Zadným Japeňom je skutočne krásny, šiel som 28.9.2018 rovnako ako daulagari, zo St. Hôr do Harmanca, iba ako pako som poblúdil pri zostupe do Harmanca. 20.8.2020 sme šli so synom
obráteným smerom z H. Harmanca nádhernou divokou Túfnou dolinou na Krížnu a Úplaz. Hrebienok Úplaz - Japeň je ozajstná divočina, nádhera, tam veľa turistov nechodí. Pri zostupe z Japeňa som sa čudoval, ako som z tých S. Hôr na Japeň vyliezol.

Daulagiri

Dvakrát som bol v týchto končinách v zime. Šiel som zo Starých hôr raz do Harmanca a raz smerom na Krížnu, ale už je to asi 8 rokov. Je tam krásne, chystám sa tam niekedy na jar alebo jeseň, keď budú farebné stromy a viac vyniknú aj tie pralesy.

FunTTomas

hrebeň Japeňa je akoby stredoslovenskou poloninou a vďačným cieľom túry, lebo tu málokedy niekoho stretnete. Skôr zver a na medvedie stopy natrafíte určite. Počas tejto zimy som tade išiel na bežkách i snežniciach. Na Zadnom Japeni sme stretli dvoch chalanov, ktorí išli pešo a nemali ani návleky a ani palice. Snehu bolo hore požehnane, tak sa dobre zabárali po kolená.

Matobee

Super túra úžasným hrebienkom. Takto v zime to musí byť zaujímavé. Mám v pláne niekedy, v prašane a krásnom počasí. Trochu škoda toho tvojho.

Ja som týmto hrebeňom išiel začiatkom leta v búrkovom období. Počasie sa menilo ako v Tatrách. Okolité tiahle lúky Zadného Japeňa a výhľady na VF sú úžasné. Taktiež nádherné lipy pri zostupe do Harmanca boli koncom júna neodolateľné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov