Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nezabudni na Skalku

Diskusná téma K článku: Nezabudni na Skalku

Skalka je jeden z najvyšších a zároveň i najkrajších nízkotatranských vrcholov. Pri pohľade z východu ponúka asi najdivokejšiu horskú scenériu v celých Nízkych Tatrách. Navyše pohľad z jej vrcholu je jedinečný, pre mňa určite v tomto pohorí najkrajší. Napriek týmto naj je Skalka turistami navštevovaná prekvapivo málo. Po viacerých návštevách v rámci nízkotatranskej hrebeňovky som sa na ňu v októbri vybral z juhu.

FunTTomas
    1. bol chodník na úseku Bosorky - sedlo pod Žiarom čerstvo prepílený od kosodreviny.
Martin Dyntar

HH, tak k tym medvedom v okoli Skalky... Medveda som stretol zatial 3x a z toho 2krat som mal to "stastie" v okoli Skalky. Raz to bolo celkom divoke, medved od nas asi 10-15 metrov, ale nastastie sme hned zmenili smer a mizali rovnakou cestou naspat. Druhy raz to bolo na lyziach asi zo 100 metrovej dialky, ale ked som pozrel na stopy tak sme ho asi vyplasili a sli okolo neho asi 15 metrov. Vecer mi na lyziach este skocil do cesty po zvaznici jelen, no celkom zaujimave. posledny raz som mal na medveda to stastie cestou na Kriznu- Majerova skala.

Stewen

Ako zistim ci je chodnik v NT otvoreny alebo uzavrety? Mate na to nejaky link?

S.svajka

ta vidis matus. Ty nekricis a medved bol na teba zvedavy. A najviac je zvedavy na tych co kricia a ja som ho nestretol. sranda. ja rozumiem co chces, ale sa bojim

Littleflower

mala poznamka k trase: Kotliská - Chopok - Dereše - Vajskovska dolina, co ma najprv zmiatlo, kedze po hrebeni zo zapadu na vychod su najprv derese a potom chopok. ale ked pises, ze ste sa sli obcerstvit na chopok, tak potom ste sa podla vsetkeho vracali naspat na derese a z nich dole do sedla prislop a do vajskovskej.

Matúš

Vieš Slavo ja chodím pravidelne na Skalku a kamzíky si nestretol preto lebo keď vykrikuješ medveď tak ten kamzík utečie. Nabudúce keď pôjdeš na Skalku najkrajšia je na jeseň tak choď potichu a uvidíš Kamzíka Orla Svišťa no aj toho Medveďa ale on o tebe vie už dávno len je zvedaví a najviac je zvedaví na turistov čo poňom kričia.Tak ti prajem pekné zážitky.Ja som ich tam všetkých stretol.
PS:Sedlo.
Ja osobne by som na Skalku v zime neliezol nie kvôli uzáveru chodníkov, ale kvôli lavínam a viem o čom hovorím.Odporúčam Ty navštíviť pamätník obetiam lavíny.Dostaneš sa tam z Vajskovskej doliny a pri Dvoch vodách odbočíš na zelenú značku.Pekný výlet.Bol tam aj pán Prezident.

Sedlo

Dady, je už to mnoho let, Skalka nebyla tenkrát ještě uzavřená.

Dady

sedlo,
nuz nemas co liezt v zime na Skalku, ked je tam chodnik uzatvoreny...

Sedlo

Na Skalku jsem jednou lezl v zimě, docela horor, hlavně zpátky na Kotliská. S Ďurom jsem si musel pak dát dvě borovičky, že jsem to přežil.

MatusM

U mna si trafil priamo do cierneho Slavo - clankom samotnym i jeho nazvom.
Ozaj, na Skalku som skoro zabudol a predsa je to moja vobec prva vacsia tura, na ktoru sa dokazem rozpamatat , spred 20 rokov - s rodicmi, starymi rodicmi, otcovymi bratmi, velka grupa... pamatam si augustovy NT hreben, nekonecnu Vajskovsku dolinu s lopuchmi popri asfaltke a bolest pod kolenami pri navrate na chatku uja Mihala na Krpacove. Musim sa tam niekedy vratit.

Bob

mne ta koska nerobila nejake problemy,ale ja som siel dole...problem som mal cestou do jasenia,treba davat pozor lebo na jednom mieste znacka dost necakane odbaca.

Misob

Svojou polohou mimo hlavneho hrebena je Skalka naozaj oazou ticha a pokoja, cosi podobne ako Velky bok na severnej strane. A ten chodnik cez rozrastajucu sa kosodrevinu pod bosorkami si zivo pamatam, ked som tadial schadzal s plnym baglom... :)

JarinoM

Veru, tých medveďov sa aj ja obávam.Čítal som jeden cestopis z amerického národ.parku a tam môžu ísť na túru minimálne šiesti ľudia, lebo že vraj na takú veľkú skupinu si medveď netrúfne. Ale čo keď nevie rátať?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov