Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin eTrex Legend HCx

Diskusná téma K článku: Garmin eTrex Legend HCx

Rada eTrex je medzi priaznivcami GPS navigácie veľmi obľúbená. Ide totiž o ľahké neveľké prístroje so širokým rozpätím modelov od lacnejších nemapových až po farebné mapové s integrovaným výškomerom a kompasom. V tomto teste sa bližšie pozrieme na zúbky modelu Legend HCx, ktorý je po Viste HCx druhým najvyšším eTrex modelom. Má farebný TFT display a vysokocitlivý GPS senzor. Budem ho porovnávať najmä s nefarebnou Vistou, s ktorou mám dlhoročné skúsenosti.

Gallo

ano je to tak nesplnilo to moje ocakavania, ale nemyslim ze by to boli uplne vyhodene peniaze, znizil som naklady, zvysil dph na vstupe, takze nejaky efekt z toho bol :)

Jjano

Gallo, ide o to, co od GPS ocakavas. Garmin Legend s SK TOP02 nikdy nenahradi papierovu mapu, ale na to ani nebol a nie je urceny. Ak si vyhodil 12.000 korun bez toho, aby si si zistil (ako Ondro), co GPS dokaze a co nie, ako vyzera mapa na displeji, na co sa pristroj da pouzit a na co nie, tak to nie je chyba ani pristroja ani firmy, co ho vyrobila, ale tvoja. :-)

Ja som s pristrojom spokojny, s mapou uz menej, ale da sa a predpokladam, ze dalsia verzia mapy bude lepsia. -)
MatusM

GPSr ma svoju hodnotu aj pre turistov - predstav si, ze ides na SNPcko - potrebujes osobitny batoh len na mapy, ak nemas tu sikovnu krabicku:)
Ale beznejsie priklady:

  • neda sa zabludit mimo znaciek, len zapnes a okamzite vies, kde si.
  • ulozis si suradnice, kde su huby/lesne plody/cokolvek a posles priatelovi
  • podla typu pristroja, mozes mat hodinky, kompas, barometer, vyskomer, vsetko mozne v jednom
  • stiahnes si tam z webu POI body podla svojho vyberu a v ich popise si priamo z pristroja precitas otvaracie doby kempov, muzei, hradov. Telefonne cisla na chaty, penziony, infoservisy...
  • aj mna Topo SK na prvykrat prekvapila svojou kostrbatou jednoduchostou, je tam malo miestnych nazvov, chodnikov, proste nizsi komfort ako papier, ale pre zakladny prehlad to staci. Do pohori, kam sa vyberiem raz za uhorsky rok mi kludne postaci a usetrim za papierovu klasiku.

Tych plusov bude aj viac, nemam mapovy pristroj (Colorado) dlho, ale ked ho trochu prevetram, podelim sa o dojmy.

Svacko

@gallo: nebude tvoj problem skor zalezitostou nastavenia gps pristroja? ta topo mapa obsahuje len topograficke data,a to,co a ako sa zobrazuje na displeji je podla mna len a len vecou konkretneho pristroja. ale mozno sa mylim ;)

Gallo

Neskusal som nahrat inu mapu, mam len Slovakia Topo, ale uz by som mapove GPS znova nekupoval, nema to absolutne vyznam, cele spracovanie mapy mi pripada ako taka detska hracka, co ma rozculuje najviac je ze bez ohladu na detail zobtrazenia je popis rovnaky, jednoducho nerozlisuje automaticky ze ked zobrazujem oblast 500m x 500m tak tam nepotrebujem 3x napis ze som v Zuberskej Brazde, alebo Liptovskej Kotline. Jednoducho by som toto dielko ohodnotil ako odflaknute a diletantske

Rbr69

ondro: externy BT modul k mobilu alebo PDA + aplikacia Trekbuddy(mobil,pda) alebo Oziexplorer(pda) + scanovane turist.mapy. Najlacnejsie riesenie.

Ondro

podla mojich skusenosti produkt na jednicku, mapy su katastrofalne(vid. oblast Malej F., v ktorej aj tie chodniky co obsahuje su nepresne, nehovoriac o mnozstve tych, ktore chybaju)= na co vam bude pristroj za viac ako 10000 Sk, ktory nepozna ani tolko co mapa za 100 Sk? Osobne som si podobny pristroj mienil kupit na po otestovani Topo v.2 ostavam pri papierovej podobe:)Ake mate vy skusenosti s GPS v nasich horach?

Jjano

Hmm, zda sa, ze len cez printscreen obrazovky ...

Kossuri

Poradí mi niekto, ako vytlačiť profil trasy z programu MapSource?

Jjano

Lubo, uz nestava nic ine, iba implementovat chodniky z turistickamapa.sk do Slovakia Topo v3, lebo je fakt, ze sucasna verzia je naozaj dost nepresna a v mnohych lokalitach sluzi iba na zakladnu orientaciu a niektore chodniky tam uplne chybaju... :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum