Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stretnutie s medvedom

Diskusná téma Stretnutie s medvedom

Caute! Minuly vikend som videl na National Geografic dokument Aljaske. Otec so synom tam pozorovali medvede. Chlapca pri cisteni ryb (otec sa vtedy potapal) navstivil grizly a chalanisko ho bez problemov odohnal "pepřovým" sprejom. Existuje nieco podobne aj u nas v obchodoch? Alebo je mozne sa ochranit pri tretnuti s medvedom klasickym slzakom? Mate s tym niekto skusenosti v nasich horach? Diky.

Peter61

„Pre minimalizáciu rizika stretu s medveďom je dobré na svoju prítomnosť v horách upozorniť akýmkoľvek akustickým prejavom, ako napríklad pískaním, spievaním, tlieskaním, prípadne použitím zvončeka,“

Čítajte viac: myhornanitra.sme.sk/…/mlady-m…

Myš

Peter61: ing. Sekerec je asi veľmi slabý lesník, ak si pomýli ohlodanú kôru od vysokej, resp. srnčej, s dodriapanou kôrou od medveďov. Ja?No! má pravdu, je to ohlodaná kôra.

Peter61

Ja?No! : ing. Sekerec (OLH) asi nevídaval medvedie škrabance každý deň, ale toto v telke imho je od medveďa. Za Kalváriou fotopasca na diviakov zachytila medveďa už pred cca mesiacom.

Ja?No!

Dodriapané stromy?

Nieje to náhodou len ohlodaná kôra od jeleňov?

Ten lesník už dakedy videl stopu po medvedích pazúroch?

Lubo

Asi nevideli to video, kde si zo spreja maco vela nerobil.

Peter61

SME minúta 11:23
Záujem o kúpu korenistých sprejov na paralyzovanie medveďov vzrástol o 378 percent, informuje nákupný portál Heureka. Slováci tak reagujú na častejšie strety s medveďmi.

Martin knor

Ty brdo. Vlani na jesen som k jaskyni zasiel, lebo je tam lavicka. Sadol som si na nu a zjedol som obed. Bola mliecna hmla, takze som videl tak na 5 metrov. A ked som sa vracal spat na znacku, bolo na chodniku veducom k jaskyni cerstve medvedie lajno. Tak to bola tato potvora. Nech jej je zem lahka. Cim prv, tym lepsie.

Rc

lukac zo zdruzenia vlk nanho este nepodal trestne oznamenie? ved ten pan tymto clankom ohrozuje biznis vsetkych "ochrancov" medveda na slovensku. ale pekne napisal co vsetko dokazu peniaze z eu. a aj za cenu zbytocneho ohrozovania ludskych zivotov...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma