Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse

Dyjoniz

Ryzu ma naucil jest otec so salkom alebo pikaom:)

Normalne sa uvari ryza a podla obejmu uvarenej ryze sa prida bud klasicka konzerva salka, alebo potom len tie take co su v tube ako zubna pasta:) a kto chce este viac energie a ma rad cokoladu, tak pouzije pikao:) ja na tom fungujem uz par rokov na horach a je to parada... pikao sice zaberie par gramov v batohu, ale v kombinacii s ryzou je to vyborne, sladke a energeticky hodnotne jedlo:) skuste oco na tom funguje na horach uz 30 rokov... :)

Mivym

Ja som zopár krát vyskúšal spomenuté čínske instatné polievky pomiešané s pečeňovou paštétou,dá sa to vylepšiť i mladou žihlavou,alebo púpavovým listom.Je to hustejšie a hlavne sýtejšie a s chlebom mňňňaam.Pri minutí čaju doporučujem odvar zo žihlavy,ktorej býva všade dosť.

Dodo

Boro píše,že kde zobrať na túre maslo.Ja používam "pretopené" maslo,nerozteká sa,nekazí sa a urobí svoje,čo sa týka chuti a kalorii.Veľmi sa mi osvedčilo sušené maso pomleté na prášok,to pridávam do instant.polievok,"dobrých hostincov"...

Milan

na jednu noc beriem iba doma prichystane rohliky alebo chleby, odpada tym kus baoziny. na dve-tri noci to riesia instantne polievky s "dobrym hostincom" alebo niecim podobnym. na viac noci uz prichadza "vyvaranie". tu sa mi osvedcilo (z veci co este neboli spomenute):
-kuskus - cestovina, ktoru netreba varit, len sa hodi do vody, tu nechame zovriet (prpadne iba zohriat) a odstat cca 5 minut. setri palivo, a da sa jest ku hocicomu. vyborne kombinacie - s tuniakom, s hraskom a kukuricou alebo inou podobnou konzervovou zmeskou, so skoricou, cukrom a susenym ovocim, so slaninou a cibulou...
-puding (mliecny) - prihodime piskoty, cornflakes, musli, susene ovocie alebo ine prisady podla chuti, vyborne zasyti a napodiv mi este nikdy neprihorel (v tenkom nerezovom esuse by asi riadne priharal).
-ku klasickym cestovinam je dobre vziat si vrecko mletych orechov alebo maku s cukrom, len pozor, zjete toho 2x viac ako doma :-)
-syry - pouzivam tavene, ked sa roztecie, tak to na nom ani nevidno ;-) vyborne na dochutenie instantnych polievok, cestovin, ku zemiakovej kasi,... takisto slanina je vyborna zakladna surovina, ale dost tazka.
-ked je jedla malo, treba mat susene chilli papricky. pikantneho staci zjest o dost menej ku pocitu sytosti, len treba ist spat skor nez vam vytravi ;-) a taka chilli ryza uvarena so susenymi hribmi a k tomu kusky slaninky, to je lahoska :-)

Divozienka

no, ked som chodila tak, ze na osem dni, bez varica a bez moznosti doplnenia zasob jedla - cudujem sa, ze sa niekomu chce nosit konzervy a podobne tazke veci. vzdy to nejak vyriesim, ale skvele su take lakocinky - sladke a energeticke - chalva, hrozienka, horka cokolada a susene ovocie.
na jednej tyzdnovej akcii s ohnom som sa naucila jest sojove maso s ryzou - dobre je do toho chilli.
a skvele su plesnive syry - nevidno, ked sa v teple kus pokazia a chutia rovnako;]

Pepa

Když jedu na týden někam,kde není hospoda, možnost koupit jídlo vodu atd,beru sebou 3 kg jídla=ochucené nudle,rýži,malé inst.polévky,knackebrot,černý chleba,sýry.Čaje,hlavně zelený-zahání žízeň,ovocný, černý méně.Já nepřežiju bez salámu,takže beru poličan,nebo lovecký,co nejméně kořeněný,abych neměl hned žízeň,nikdy nezapomenu rozinky,hroznový cukr a normální cukr,nějaké sušenky,čokoládu a energetické tyčinky.Místo ovoce atd multivitamín,nebo vitamín c(ale to když vím,že to bude hodně náročné).Co se týče konzerv,tak jedině malé,malé paštiky,guláš a hotovky neberu nikdy, v létě konzerva ráda vyteče,někdy to udělá i paštika,proto ji beru jen pro spestření

Tom

Zaujima ma celodenny jedalnicek s hmotnostami pri viacdnovych akciach. Ked jednoducho varite aj teple jedla. Ide mi hlavne o pomer kalorie/hmotnost pri zachovani chutnosti. Na jednodnovky samozrejme staci len napoj.

MisoZA

Tom, ked idem iba na den beriem hlavne tekutiny - tak 2 az 5 litrov (podla tepla, zvoleneho tempa a moznosti docerpat vodu dalej), jedlo vtesnam do vydatnych ranajok (este doma alebo po ceste v aute ci autobuse) a pocas cesty si vystacim s 2 cokoladami, 2 oblozenymi rozkami, a v lepsom pripade este dake ovocie. Ked mam mlsny den tak toho berim aj viac :)

Tomáš

Na den toho moc nepotřebuješ, hlavně tekutiny, doplnit vypocené minerály a cukor. Ráno se nasnídáš doma a večer to samé, takže doplnit energii jídlem okolo oběda, dodržovat pitný režim. Popřípadě nějaká rezerva pro nepředvídané situace.

Smolinko

osobne nosim masovu konzervu len ak idem na viac ako 2 dni. inak vsetko sackove, k comu staci pridat voda. A samozrejme chlieb bez toho ja osobne nemozem takze pol chleba na den :-)

Tomáš

3-4 l tekutin a tak 0,5 kg potravin. Klasika obložené chleby, popr. rohlíky, ze dvě horalky, čokoládu posledně jsem měl dvě bagety koupené na benzince. To je na den.

Tom

Kolko gramov potravin(aj s obalom) nosite priemerne na cely den? Zarazilo ma, ze nosite konzervy. Ako vyzera vas jedalnicek na cely den(prosim aj hmotnost jedal)?

Axel

Do cinskej polievky okrem tych dlhych rezancov aj porcia kukuricnych lupienkov (cornflakes)(lepsie su tie lacne, lebo nie su sladke)

Pepa

Kamarád dělával ještě těstoviny s majoránkou a rozpuštěným máslem,jedli to na škole,když došly peníze:-)),je to moc dobré

Drahos

Do polievok sa dobre hodi aj sojova drt. Vazi to malo a aspon to zahusti tie emulgatorove pochutky. Pripadne zmiesat s ryzou ci zemiakmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov