Komentár
K článku: Hradná chatka Slanec
nová témaK článku: Hradná chatka Slanec
nová témaK článku: Cez Veľkú noc bude veľmi teplo a veterno, prinášame rozšírený zoznam tipov na túry s deťmi
nová témaMuska k článku: Videli sme hlucháne, ktorým u nás akútne hrozí vyhynutie Tento film ŠOPka odmietla odvysielať na festivaloch aj v RTVS... domov.sme.sk/…/balaz-film-tar…
+ 13 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Jarná túra z Magurky na Ďurkovú s Hiking autormi :-D
+ 4 ďalšie príspevkyMatobee k článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou Potešia takéto objavy v dobre známych lesoch v domácich končín. Zavše sa to prihodí aj mne aj keď doma v dobre známom okolí sa posledné roky pohybujem dosť málo …
nová témaMartin knor k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (1): z Duklianskeho do Úhornianskeho sedla Posledny vikend som siel kusok cervenej magistraly vo Volovskych vrchoch. Normalne som nechcel verit, ze tu v lete chodia take davy. Nikde ziaden turista a chod …
+ 2 ďalšie príspevkyTono k článku: Bývalý hostinec v sedle Havran Tak toto je dobrá správa, držím palce!
+ 12 ďalších príspevkovDaniela DD k článku: Yari-ga-take (槍ヶ岳) – japonský Matterhorn v národnom parku Chubusangaku Ahoj, chystam sa na mesiac do Japonska a rada by som si vyskusala aj niektory z dlhsich, povedzme 7-10 dnovych hikeov. Vacsinu z odporucanych vyletov co som nas …
+ 4 ďalšie príspevkyMartin knor: Novinky na HIKING.SK Pokus vfafva. - Ak sa tu zjavi tento text, tak to funguje :-) .
+ 207 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Chodník Pavla Jozefa Šafárika Výborný výkon, krásna krajina. Poznám iba časti z Vašej cesty ( úsek Stolica - Brdárka ), treba doplniť. Páči sa mne fotky z okolia Brdárky a divočina pri Stoli …
+ 2 ďalšie príspevkySvatopluk k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (2) – upršané Volovské vrchy a nádherný hrebeň Nízkych Tatier Dámy, skvelý výkon. Rovnako skvele stručne vecne napísané.
+ 1 ďalší príspevokSvatopluk k článku: Hlava, Sásky vrch a Mesiac kameň Ako zvyčajne výborný tip. Iba kvietky mne akosi chýbajú.
+ 3 ďalšie príspevkyFunTTomas k článku: Cesta hrdinov SNP v zime: bez snežníc a mačiek je to hazard so životom Do článku bol doplnený odkaz na video na youtube.
+ 5 ďalších príspevkovMarian Jasik k článku: Zleteli orly z Tatry, terény, ako sa patrí Dk...ta zaujimava kytka je na mnohych fotka, ci uz kvitnuca alebo bez kvetov....priplietla sa do tejto sady a fotka inej vzacnej rastlinky, ale uz bola vymena.
+ 10 ďalších príspevkovRc k článku: Medvede už nespia vcera sprava o tom, ze europska komisia zamietla navrh slovenska na akutne riesenie problemu s medvedami v zmysle jeho posunutia z najvyssej kategorie ochrany, …
+ 437 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Ľubochňa – Chabzdová – Ružomberok na snežniciach Na počasie sme mali ozaj šťastie. Pekné sú tie lúky v okolí senníkov a v sedle Poľana, tam sa ti bude páčiť keď tam vyrazíš. A ten vrch Magura tiež stojí za to …
+ 11 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Bývalá stanica lanovky na Líške Vsetko v poriadku. UPOZORNENIE: dvere treba trochu nadvihnut a tak tlacit/tahat!
+ 10 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Lesnícky zrub Zelenô v Zelenej doline Objekt uz nestoji.
+ 3 ďalšie príspevkyPavol.horvath k článku: Koliba Mlynová pod Kýčerou Na utulni vsetko v poriadku, poriadok, trochu bordelu, drevo nachystane. AKTUALIZACIA: voda sa nachadza 50m od utulne, na strome je sipka ktora ukazuje smer. Je …
+ 24 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Veľkofatranská Tlstá a Ostrá v zime – okruh z Blatnice Toto som siel uz vela krat, ale v zime by som si sem netrufol. Mal si stastie, ze bolo malo snehu. Kamzikov vidat najma v okoli Murana. V zime je v tejto oblast …
+ 6 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.
Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.
Dnes budeme variť už trochu vyššiu kuchársku školu. Napriek tomu som presvedčený, že to dokáže i priemerne schopný chlap a výsledok bude nezabudnuteľný. Potrebujeme k tomu trochu viac surovín, ale nič, čo by sa pokazilo, alebo nedalo odniesť. A verte mi, že vaši spolupútnici si budú spomínať na vaše dielo s rovnakým pohnutím, ako na čarovný západ slnka, alebo bohovskú sprievodkyňu vo vlaku, či nádherne vychladené pivko v tej najsprávnejšej chvíli. Skrátka, láska ide cez žalúdok a na horách to platí dvojnásobne.
To dedinky:
ak ti neva hmotnost konzervy 410g, mrkni sa po fazulke v paradajkovej al. chilli omacke v Bille pod zn. Clever. Stoji par centov a staci nechat zvarit. Minutova zalezitost. Pridaj do toho klobasu a za par min. mas obed hotovy. Dobru chut!
ahoj chcel aby som sa opytat na predvarene strukoviny, navstivila som liedl, tesco, terno, billu a nic please ka viete poradte mi kde to zozeniem
aha,jasné,udělám to tak, díky za tip, až se vrátím,dám vědět jaké to bylo,ale určitě dobré
No takto... Ako som uz bol byval spominal, kuskus nabera chut toho, s cim to zmiesas. Ale idealne je pridavat ho uz do niecoho, co ma nejaku chut. Ten popis pripravy s vodou bol trochu blby, lebo ked ho nechas napit vodou, tak uz vela chuti neziska. Preto je ovela lepsi ten bujon, olej zo sardiniek alebo nieco podobne.
Inak kuskus sa snad ani neda pokazit. Proste ho nasypes do horucej tekutiny pockas kym nabobtna (par minut, fakt nemam odmerane kolko) a jes. Vodu uz dalej nevaris, takze rozvarenie nehrozi.
rujir: Ty jsi mě předešel,zrovna jsem chtěl napsat,že cvičně dělám kuskus,chci si ho příští týden vzít s sebou na hory,ale co nemám ověřeno,neberu.. a teď mi to tady bobtná jako šílené,škoda ,že jsi z ruky,dal bych Ti ochutnat,jestli je to kuskus jak má být a to do toho mám potom něco přidat?????i zeleninu můžu ?
@boro: No, ja nie som bohvieaky kuchar, takze mne kuskus vyhovuje. Nechas zovriet vodu, nasypes to tam, pockas kym to nabobtna a je to. S cim to zmiesas, tak to chuti. Uplne primitivna priprava je dat tam bujon, alebo sardinky. Je to lahke, (vraj) vyzivne, netreba to varit - proste dokonale do hor.
Boro nic mi nehovor, dobre to poznam ;-) Nastastie vsetky baby, ktore sa kedy pritrafili do party na chatu alebo do hor, sa nam podarilo ako tak naucit, ze divocina nie je posedenie s ministrom kultury a tu sa boky zasadne vyvalit nenechavaju. Netvaria sa nejak stastne, ale chapu to. ...inak ten nick vznikol sice inak, ale mas pravdu, pasuje :)
Bean, aj ty si ma pobavil. Veď aj ten tvoj pseudonym, to hovorí za všetko. Ale poviem ti, že to je jeden z dôvodov prečo radšej chodím na hory s kámošom ako z babuľou. Vieš ako je to,stále predstierať že si v pohode a pritom vyzerať ako priveľmi nafúknutá vzducholoď ???
...som sa pobavil pri poslednom prispevku :) Mne by asi 99% znamych najradsej pribalilo espumisan do povinneho jedalnicka a to som este ani nezaradil donho strukoviny na turach. Tam vedia, ze pri mne sa utoku lesnych seliem a hmyzu nemusia obavat, tak aj ovca je cela, aj vlk syty ;-)
Ďuri, ja som to naozaj ešte nikdy nevaril, ale jedol som to v Tunisku. Ale vidím, že máš skúsenosti, tak napíš sem ako na to.
Bacaardi, nenosím nič zvláštne, naozaj na rezanie používam buď vrchnák ešusu, alebo vrchnák takej tej hliníkovej krabice v ktorej nosím potraviny.Inak len lyžicu a nožík. Zatiaľ mi to vždy stačilo.
G-plus-no naozaj má tá fazuľa velmi velkú "výhrevnosť" , ale ak použiješ hrach lúpaný, tak je to O.K. Inak teraz existuje v lekárni espumisan, ktorý dokáže odstrániť tzv.vedlajšie účinky. No a ak ho nepoužiješ, tak môžeš po horách vodiť slepých.
Boro, dik za tip, strukoviny by ma veru varit na ture nenapadli.. normalne som dostala na taku polievocku chut, ked som videla slaninku, cibulku, mnam mnam :) u mna boli hitom na poslednych turach sackove pudingy a ryzove kase, aj ked je pravda, ze skor na ranajky, alebo taky rychly obed. Najlepsie jedla su ale aj tak take tie psicko-macickovske, ked sa fakt nahadzu posledne zvysky jedla a caka sa, co z toho vypadne :)
Pekny clanocek, pekny. Len tak ako v prvom, aj tu mi chyba kral jednoducheho varenia - kuskus. To ho nikto nepouziva?
:-) dobry clanok... mohol by si napisat aj clanok o nejakych vychytavkach, ci zlepsovakoch,ako napr. na com krajas, roztlacas cesnak (nosis drevenu dosku? na vrchnaku od esusu?) atd. urcite sa najdu take veci aby z toho mohol byt cely clanok o vybave trampskej kuchyne:-)
pri kombinacii fazula, hrach a sosovica, tipujem tak min o 10 st. :-)
Ahoj.
Zabudol si este dopisat o kolko sa ti zvysuje tepelny komfort v spacaku :-)