Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vodopád na Prochotskom potoku

Diskusná téma K fotke: Vodopád na Prochotskom potoku

Často sa chybne uvádza že v pohorí Vtáčnik je len jediný vodopád (Pokútsky). Nie je tomu tak, sú tu aj ďalšie absolútne neznáme. Hoci sa tento krásavec nachádza len 1 minútu od značky je úplne zabudnutý. Minimálne na jar má väčší prietok ako známy Pokutský. Vysoký je tak 2 m.

Daulagiri

Chápem, v tomto pohorí som zatiaľ takýchto úkazov veľa nenašiel tak preto som to označil ako vodopád. Jasné že v Tatrách by sa o niečo takéto ani nezavadilo.
Ale hrmí pekne :-)

Mario Duchon

No, to je skôr kaskáda ako vodopád, preto ho asi nikto neoznačuje ako vodopád. Takéto podobné sú aj napr. v Bystričianskej alebo Oslianskej doline...a keby sa každé takéto označovali ako vodopád, napr. v Tatrách by ich bolo požehnane, chápeš. Ale pekné, rozhodne by som si to pozrel keby som tam išiel, vďaka za tip.

Blahola

v prvom momente mi pripomenul kaskády v Zádielskej doline.

Daulagiri

Dík, podľa mňa je fakt neznámy, lebo nikde som o ňom nepočul. Ja ho poznám už možno 6 rokov, ale bol som pri ňom len trikrát.
Čo sa výšky týka tak som to možno prehnal, radšej to zmením na 2 m.
Ak pôjdete okolo odporúčam navštíviť :-)

Jana T.

...starý, zabudnutý...ale s tou čerstvou vodou pekný a svieži...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok