Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horúci deň v Tatrách - Bystrá lávka

Diskusná téma K článku: Horúci deň v Tatrách - Bystrá lávka

Dva dni predtým, ako "Lucia z počasia" naznačila, že by mohol padnúť teplotný rekord, som sa rozhodol, že tú nepríjemnú horúčavu strávim na nejakom znesiteľnejšom mieste. Prvotná voľba padla na nejakú túru v Malej Fatre, mojej srdcovej záležitosti. Lenže ani Terchová, ani okolité pohoria nedosahujú závratné výšky, ktoré by zaručovali prijateľné teploty, takže výber nakoniec padol na Vysoké Tatry. Lenže, kam ísť? Cez prázdniny je všade toľko ľudí ako v sobotu v Kauflande, takže by som mal problém nafotiť nejaké fotky bez nechceného "komparz". Nakoniec som sa rozhodol pre prechod Mlynickou a Furkotskou dolinou cez Bystrú lávku (Bystré sedlo). Kúsok pod sedlom je neznačkovaná odbočka na Furkotský štít, odkiaľ by bola šanca na pekné panoramatické fotky.

Peter61

HZS vcera :
"Vo vysokohorských polohách, pri prechode značkovaných turistických sediel - Sedielko, Priečne sedlo, Prielom, Poľský hrebeň, Kôprovské sedlo, Bystrá lávka a na niektorých tienistých úsekoch turistických trás sa nachádzajú snehové polia. Pri ich prechode je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť a stále používať horolezeckú výstroj - stúpacie železá, horolezecký čakan a prilbu. "

Daulagiri

Honza: v závere modrého chodníka pred plesom sa ide lesom a tam sú také akože schody s kameňou tak to som myslel. Dole Furkotskou som šiel tiež raz.

Eskimo

Túto trasu som prešiel dvakrát... prvýkrát tuším v septembri 2001, práve v deň keď mala svoju poslednú jazdu stará lanovka na Solisko... a druhýkrát koncom augusta 2006 - vtedy bol chodník vo svojej vrchnej časti prakticky kompletne pod snehom...

Inak, samozrejme, pripájam svoju gratuláciu k veľmi pekným fotkám :-)

Honza286

To daulagiri: Tak já s nějakými schody z chaty pod Soliskem problém nemám, zatím jsem to vždy šel až dolů Furkotskou dolinou a až na Štrbské Pleso člověk moc lidí nepotká.

Daulagiri

Súhlasím pekný článoček, okrem tej odbočky na Furkotský štít som si presne totožnú trasu prešiel v septembri 2006. Je to naozaj krásne prostredie, príroda mala vtedy také jemne jesenné farby. V Mlynickej som mal značne zamračené a chladno ale po prechode do Furkotskej mi udrelo slnko do očí a oteplilo sa. Ale bola to jedna z naj túr ktoré som v Tatrách absolvoval, takže môžem odporučiť. Stretol som na nej viac ľudí ako ty ale, hoci som čakal zástupy nakoniec to nebolo také hrozné.
Zostup z Chaty pod Soliskom po "schodoch" poznám, je to fakt trošku nepríjemné.
A mimoriadne sa mi páči prvá fotka: Solisko s lavičkami v popredí a nikde nik, to sa fakt dá zažiť len skoro ráno. A samo že sa mi páčia aj ostatné.

Romozo

Kaspy>>> S tým zdrojom vody pri Popradskom plese som to, nechtiac, prestrelil. Asi sa mi pri písaní z toho tepla zamotala hlava...:-)

MatusM

No, aby sme sa vrátili k meritu veci: ľahučko napísaný, svieži článoček, navodil mi letnú atmosféru, fotky tiež bezva, ďakujem:)

Sifón

Myslím že k Becherovke máme každý nejakú tú svoju alternatív :-D

Janos

pri piti vody sa riadim tym, ze kym je v mojej ploskacke dost Becherovky, mozem pit akukolvek :-))) zatial ucinkuje na 100% ;-)

Honza286

Tak u pití vody se nejen podle mě dá řídit zásadou - nebrat vodu níže, než jsou chaty, jinak by to mělo být celkem v pohodě. J8 se podle toho řídím nejen v Tatrách a zatím jsem neměl nikdy problém:)

Sifón

Skôr to bolo tým, že telo bolo rozhorúčené a tá ľadová voda mu spôsobila riadny šok. Reakcia bola blesková, a v tých skalách...ajajaj...:-) Pil som ju aj keď som tam bol druhý raz za podstatne chladnejšieho počasia a bolo v pohode.

Turis

Sifón bohvie čo si predtým pojedol:))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma