Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K akcii: Expedícia Bodrog - Gerlach

Diskusná téma K akcii: Expedícia Bodrog - Gerlach

Prvá expedícia v histórii HIKING.SK sa zameria na dosiahnutie hneď dvoch geografických extrémov Slovenska. Vlastnými silami spojíme najnižší bod (Klin nad Bodrogom) s najvyšším (Gerlachovský štít). Čaká nás 8 nádherných, no náročných dní na východnom Slovensku.

LacoS.

FunTTomas ďakujem za odkaz na reportáže! Čakal som, že to absolvovala väčšia skupina, a hlavne, že sa to robilo jedným ťahom...ale zrejme tá dvojica bola spokojná - a o to išlo. Ešte raz dík! LacoS.

LacoS.

Ahojte priatelia! Trošku som sa "hrabal" vo vlaňajších príspevkoch a zaujala ma príprava na akciu :Bodrog-Gerlach (jún 2008). Nikde som sa však nedočítal o jej priebehu, neviem to zrejme nájsť. Pomôže mi niekto? Vopred ďakujem!

Pepa

Já už mám k tomuto tématu poslední dovětek..obdivuju a vážím si všech,kteří jsou schopni zorganizovat pro další příznivce hor takové akce,já se umím v horách pohybovat,slézám je, ale zajistit takovou akci bych nedokázal,proto nezbývá než držet palce všem co to dělají a popřát zdar každé takové expedici
Jana.T kamarádům by se měly plnit sny,já se chystám splnit jeden velký sen,snad se to podaří

Sisty

cca pred mesiacom som sa stretol s kamaratom, kedysi aktivnym horolezcom (bol i ucastnikom uspesnej expedicie na 7000-ku), dnes uz dochodca, ktory si este obcas s priatelmi pre radost nieco lahke vylezie. mali sme zaujimavu diskusiu o horach, ktore mu dali tolko stastia a radosti, ale i smutku z umrti niektorich jeho priatelov tam "hore" . on mi s usmevom na tvari porozpraval o jeho expedicii (ano nazval to expediciou), ktoru raz s priatelom spontanne podnikli. vybrali sa peso od Zobora na Gerlach. bolo to zaujimave pocuvanie ako opisoval priebeh a ako s usmevom na tvari spominal na 10 den ich expedicie, ked stali na vrchole Gerlachu. videl som, ze i pri spominani bol velmi stastny. preto dufam ze i expedicia Bodrog-Gerlach da ucastnikom vela stastnych a radostnych chvil.

Bjorson

skoda ze 14.6. odchadzam pracovne do krajiny vecnej roviny :((

ubytovanie v kosiciach, vidim ze ste vybrali kosmalt, nerozmyslali ste o ubytovni TJ Metropol - metropol-ke.sk, neviem sice ako je na tom teraz - dlhsie som tam nebol (ale bola to oblubena ubytovna turistov),je to v centre mesta a je tam prijemne prostredie, a restauracia K2. Ked budete odchadzat z KE (to v pripade ze budete spat v tom Kosmalte) tak netreba schadzat do crmela a cervenou na bankov, da sa ist chodnikom co zacina na moste pri jazdiarnia okolo bane na bankov. pekny vyhlad na kosice + usetreny cas, nevyhoda pohlad na znicenu banu

neviem ci idete aj cez kojsovku, ale ak ano, tak nezabudnite ist po cervenej dole do kojsova, zlate luky su pre mna najkrajsie miesto v sirokom okoli KE, pekny vyhlad na tatry a prava alpinska priroda, na prvej velkej luke ked vyjdete z lesa (je tam tycove znacenie) to treba strihnut dole do dediny - usetreny cas mozete vyuzit na navstevu Murovanej skaly (dolomitove skalne mesto) je to cca 20 minu nad kojsovom po asfaltke, dalej prudko do lesa)

v kojsove sa da v pohode spat na futbalovom ihrisku za dedinou (ked nebudu mat zapas :D )alebo ak by bolo humus pocasie, tak tam je aj skola v prirode, mozno by starosta vedel o dakom kto by to otvoril. pekne taborit sa da ja na striebornej luke, ale je to trosku dalej od dediny a vedie tam len polna cesta.

pozeram ze kus chaoticky som to napisal :)))

drzim palce, super napadm nech sa dari...

Bacaardi

Ja si myslim ze toto je perfektny napad ktory ma jedinu chybu - ze niekomu nedostatok dovolenky nedovoli zucastnit sa. je to krasny projekt spojeny s krasami slovenska, a jedine co vam vadi je slovo expedicia.
co sa slova expedicia tyka, expedicia nemusi byt iba to ked maijtel treklandu pokoruje severny pol. mne sa slovo expedicia paci, aj ked im budu stany nosit autom! boze, ak ste taki drsni, tak nechajte zrusit napriklad film "s tebou mne bavi svet", kde satinsky nazval celu tu chatu "expedice ydykseb" (beskydy). ide o to ze si ot niektori ludia chcu prejst, lebo im po tom srdce pisti, tak nech si to nazvu ako chcu. a karpaty challenge, neviem kto to tu pisal ze by sa mu to kludne pacilo, aj mne. mam plne zuby "turistov" ktori turistuju len preto, aby urobili nejake kilometre. nahlia sa aby zvladli cestu SNP za x dni, lebo keby to spravili za menej, uz by to neoblo HARDCORE. ked ste tak iextremisti, tak sup, bagl na chrbat a spravte si to sami bez podpory. najlepsie solo aby to bol riadny fekal. a v zime.

KM

Pekná myšlienka, pekná túra či expedícia, nech sa darí. Je to možné prejsť aj bicyklom až po Sliezsky dom za jeden až tri dni, v závislosti na kondícii. To len ako tip, inak plne rešpektujem hiking-chúťky...Tip č.2: vrele doporučujem chatu Lajoška ako etapové miesto! Poznámka: osobne by som trasu plánoval viac cez hrebeň Slovenského rudohoria a Slovenský raj (najmä z hiking-hľadiska). Ale hlavne, že všetky cesty vedú na Gerlach, priatelia!

Hasty

prajem prijemne chvile pri pokorovani tejto expedicie nech kyslikove flase su vzdy plne a Alah stoji pri vas

Jana T.

...napadlo ma to v spomienke na Gerlach, bola som tam práve s Ľubom...

Jana T.

Pred niekoľkými rokmi plánovali traja Tatranci prejsť z najvyššieho bodu Slovenska po najnižší.Zlyžovať Gerlach, od Sliezskeho domu na bicykloch, a rieky splaviť na kanoe...Urobili to dvaja z nich, na pamiatku toho tretieho...Ľubo sa toho nedožil... Jožo Janiga s Maťom Kulangom splnili aj jeho sen.
Ľubo Jurský sa zabil pri lezení v ľadopáde...

Sona

Dakujem Mato. Prispevky mazeme len malokedy, aj ked je fakt, ze tieto nie su velmi k teme, ale nechceme robit cenzuru. Diky za ponuku, ako si napisal, preberieme na Portasi :-)

Mato_d

Wow, kolko srandy pokope... 53 prispevkov a k veci mozno 5-6 z nich.
Byt adminom, smahom ruky mazem humorne prispevky pisane v style "Dobromil".
Paci sa mi tento napad, aj ked sa urcite nezucastnim. Ak bude treba, mozem pomoct a mozno vas aj prist pozriet pocas etap v Levocskych vrchoch. Porozpravame na Portasi, tu to asi fakt nema vyznam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum