Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamnické Alpy – klenot Slovinska

Diskusná téma K článku: Kamnické Alpy – klenot Slovinska

Alebo nielen Júlskymi Alpami je človek živý. Rok 2005 som strávila na študijnom pobyte v Slovinsku a tunajšie hory ma dostali na prvý pohľad. Aj na druhý, aj na ten tretí. Každý turista pozná hlavne Júlske Alpy, ale len o pár kilometrov východnejšie sa nachádza ďalší horský klenot – Kamnické Alpy. Práve toto nádherné pohorie som sa pre vás rozhodla opísať a tiež vám priblížim dve krásne túry, vďaka ktorým mi tieto hory nezostali uložené len v mysli, ale aj v mojom srdci.

OndrejP

no, pekny clanok. asi toto leto / jesen tam zavitam na tyzden.

len jedna mala poznamocka, podla mna sa vrcholy hor nedobyvaju. na ne sa vychadza, alebo sa dosahuju. nie je to nic s gramatikou, je to skor o mozno drobnej povercivosti a ucte ku kazdej hore, lebo viem, ze ked nechce, tak ma na vrchol nepusti :-)

Adushka

Eskimo, dik za chvalu a Julske tiez budu, len si na to musim najst ten cas :)

Eskimo

adushka: ano, ved som to aj ocenil, rady sa mi zisli. A ak si pamatas, navrhol som ti vtedy, ze ked mas take bohate slovinske skusenosti, aby si o tom nieco napisala sem na HIKING.SK - tak som rad, ze si si na to (konecne) nasla cas. Este by si mohla aj daco dalsie pridat, o Julijskych Alpach trebars...

Adushka

Pongman: tie stranky poznam, su super a tiez mi boli inspiraciou na potulky po Slovinsku..

Eskimo: no vsak mam pocit, ze som ti vtedy radila, co je dobre vidiet a tak :)

Pazitka: strucne - biotechnicka fakulta Univerzita v Ljubljani, viac info napr. na mojom blogu adushkask.blogspot.com, v archive september 2005 az januar 2006..

Tomas: dik, vsak som tu geografiu kedysi chcela studovat :)

Funttomas

adushka: dík za vyčerpávajúce informácie. Páči sa mi ako si geograficky charakterizovala v prvej časti článku horstvo.

Pazitka

to adushka- ahoj..heh, tooolko vela nazvov naraz:):)...ak ta to neotravuje-kde si bola v skole? a aky odbor? lebo aj ja by som chcela ist, a jedna z krajin medzi ktorymi vyberam je slovinsko...danke:)

Eskimo

Veľmi obsažný článok, takmer až prednáška !-) Ja som k slovinským horám len tak "pričuchol" minulý rok v septembri. Vyskúšal som si Julijske, Kamniško-Savinjske Alpe a tiež Veliki Snežnik v Dinároch na juhu, aj som tu o tom kdesi čosi popísal, tak komu sa jeden článok máli, môže si zalistovať v archíve. Inak, samozrejme, turistickú návštevu Slovinska všetkým vrelo odporúčam, naozaj sa to oplatí vidieť a zažiť! A úplne najlepšie je keď má človek ešte aj šťastie na počasie.

Btw. zaujímavá je tá fotka z vrcholu Grintovca. Ani nie tak pre ten (ne)výhľad, ako pre to, že zachytáva stálych obyvateľov (nielen) slovinských alpských vrcholov. Hladné "krkavce" alias kavky :-)

Pongman

Doporucujem si pozriet fotky z tejto casti Slovinska (Pohorje, Kamniske, Karavanke) od jedneho ceskeho turistu. Svojimi fotkami navnadi nejedneho cloveka na navstevu tejto krasnej casti Europy

zelene.rajce.idnes.cz/

Adushka

To Joe: karimatku a spacak treba urcite, v bivaku je len taka poschodova postel, na ktorej su matrace, aspon teda vtedy boli, nic viac.. ta bivakovacia budka vlastne mala len tu postel, nic viac, bola velmi mini.. v chladnejsich dnoch sa spacak zide aj na chatach, pretoze ako som aj pisala, tak ubytovacie casti casto vykurovane nie su, takze sa spacak nenesie zbytocne.

Joe

Otázočka autorke.treba na ten bivak pod Skuto karimatku a spacák ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma