Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Búda pod Javorovým vrchom

Diskusná téma K článku: Búda pod Javorovým vrchom

Prekvapila nás nečakane, skromne učupená v tieni stromov. Malá búda priamo na hrebeni medzi Rakytou a Javorovým vrchom. Pri plánovaní trasy hrebeňom Tribeča sme vychádzali z informácie o nedostatku bivakovacích možností, no medzičasom, zdá sa, niečo pribudlo...

Ade.e , 4 reakcie

Zaujimave.
Uz len cakam, kedy si to tam niekto sprivatizuje a a da zamku.
Pavel, tu vodku si nevylial? :D

Pavel Forgáč

Jasné že som vylial :D. To je moja Partizánska činnosť na utulniach. Ale aj minule tam bola borovička. Vylial som a prikvitla ďalšia fľaša. Muž ale čo už. Hádam som aspoň nasral tých čo si tam robia párty.

Inak ak by niekto odtiaľ tú piecku ukradol tak by urobil medvediu službu :D.

Ade.e

Taka piecka by sa na nejakej inej, vhodnejsej utulni, viac hodila. :D
Pripadne, treba dat echo ciganom z chatrc. :D :D

Rc

Cigani piecku zoberu a podpalia chatku aby zahladili stopy. A rovnako to mozu spravit miestni nahnevani stamgasti z pomsty za vyliatu flasu...

FunTTomas

Pani, namiesto fantazírovania by ste mohli slušne diskutovať, lebo už je to na hrane...

Pavel Forgáč

Zastavil som sa tu 21.1.2024. Na útulni pribudlo vykurovacie teleso v podobe petrika. Nie je to však úplne šťastne vyriešené. Piecka je blízko drevenej steny a stojí na drevenej podlahe. Na stenu dali aspoň plech. No ak piecku nejaký dobrák prekúri tak tá búda vzbĺkne ako fakľa. Komín tiež nie je urobený úplne šťastne. Podľa mňa táto útulňa nie je na piecku stavaná a neviem načo to tam niekto dotrepal. Už posledný rok a pol mám pocit že si niekto z tejto búdy robí párty stan. Aj teraz bola dnu plná vodka, konzrevy a rôzne nepotrebné veci. Plus plná taška prázdnych plechoviek od piva. Aj zápis v knihe mi to potvrdil. Niekto tam bol oslavovať narodenini. S útulňou to zrejme nedopadne dobre. Takže ak máte niekto sen o noci v nej odporúčam ho v blízkej dobe zrealizovať.

Pavel Forgáč

Zastavil som sa tu 7.12.2022. Všetko ok. Dnu nebol ani nejaký bordel okrem lístia na zemi. Pozametal som teda a odhrnul lístie aj od dverí nech sa stále nenosí dnu. Na utulňu som doniesol novú metlu, ale nechal som aj starý smetak, ktorý je ešte dobrý. No chcelo to na útulni aj normálnu veľkú metlu. Doniesol som aj novú návštevnú knihu. Na latríne je odtrhnutý jeden pánt. Zhodou okolností som mal pri sebe klince, tak som to aspoň provizórne opravil. Nabudúce keď pôjdem okolo zoberiem samorezky.

Pavel Forgáč

Lubo - ja to chápem a je to tak dobré. Ale bolo by fajn urobiť nejaké dočasné riešenie kým niekto nenapíše článok. Vložiť fotku do mapy je síce fajn ale nie všetky fotky si človek pozrie a napr. útulňu v Zlatne som si na mape ani za rok nevšimol. Bolo by fajn keby sa dá do vrstvy útulní vložiť aspoň nejaká dočasná ikonka kde by bola napr. len fotka útulne. Nech svieti na mape keď si zapnem vrstvu.

Lubo

Zakladom je, ze niekto z autorov sa na tu utulnu musi pozriet, odfotit a napisat. U nas to zas skontroluje Tomas s Misom, ci to cele dava zmysel a ide to von. Je v tom teda redakcna praca, aby to malo svoju kvalitu.

Cize Pavel, ked pojdes okolo Zlatna, budeme radi, ked to spracujes.

Pavel Forgáč

Lubo - ja som bol v Uhornianskom sedle naposledy v roku 2019 a tá ávia ani neviem kde presne je. No viem, že tie útulne/búdy existujú a sú dosť známe. Tak je škoda, že tu ani po takom čase nie sú. Zlatno mám blízko. Možno tam v blízkom čase zbehnem pozrieť tú novú útulňu.

Lubo

Pavel, však napíš krátky článok o útulni, ktorá ti tu chýba. Však je to ľahké. Ja by som tu o ktorej píšeš aj pridal, ale nebol som tam už dávnejšie.

Tonka, to naozaj nie je žiadna veda :-). Veď stačí pár informácií a najmä to potom svieti v mape. Určite nápismi tej utulni a Tomáš alebo ja ti prípadne pomôžeme.

Pavel Forgáč

ade.e - ako som písal trochu to tu zaspalo. Úprimne ja už turistickámapa.sk veľmi ani nepoužívam. Síce je podrobnejšia ale mapy.cz sú praktickejšie. Už mala byť dávno appka ktorá by išla aj offline. Tieto útulne sú len maličkosť. Veľkou výhodou je však presnejšia podkladovka a vrstva fotografii. Takže potenciál stále mapa má len by to trebalo využiť.

Tomka

ade.e
V pohode!
Ja by som veľmi rada pomohla, ale na opis útulne sa fakt necítim.
Stálo by za úvahu dávať do mapy voľne ikonku "prístrešok", tak ako je to s prameňmi. Prameňov som už zopár pridala. No a keď niekto zistí, že je vhodná do kategórie útulňa, nech o tom napíše článok.
Útulne by mali byť naozaj dobre opísané.
Teraz nedávno som tiež dávala do mapy prístrešok pod Sľubicou na žltej značke, ktorý sa nezobrazuje vo vrstve
prístrešky, útulne.

Ade.e

Tomka: Nic v zlom, ale urcite vies napisat fakt strohy clanok, ze sa niekde nachadza nejaka moznost na prespatie alebo aspon skrytie, ktore mozu vyuzit aj jednodnovkari. Ale hej, je to lepsie ako nic, ale stale dost malo.

Palo Forgac: Mas pravdu, ta ikonka by bodla do casu, kym niekto nenapise clanok. Do toho casu moze pomoct s planovami viacdnoviek a pohodovym prespanim. A tiez by bodla ikonka Rozhladne, ktore su zase popularne pre jednodnovych turistov. A casto su vhodne aj na prespatie.
Ale Hiking ma asi inu filozofiu...

Patriot

Na Ponitrianskej magistrále je možnosť prespať aj na Pyramíde , je tam malá chatka s dvoma posteľami. Žial , treba sa dopredu ohlásiť . Mal to na starosti strážca prírody Ponitie pán Kušš ( 2021 ). Neviem či to ešte platí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma