Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Unesco na Spiši alebo čínsky múr?

Msormichal

Ináč, ja fotky pridavam do tejto galerie hlavne preto, aby ich bolo vidiet na turistickej mape. Som ale i rad ze som dostal ferovu kritiku a urcite sa poucim z chyb, ktorych som sa dopustil pri foteni. Je to fajn niecomu sa priucit, som velmi rad. Ale ako hovorim fotky sem pridavam, aby ich ludia v mape videli a aby ich inspirovali k návsteve oného kraja. Mozno by nebolo od veci nejako viac spropagovat turistickamapa.sk$ret aby sa mozno k nej dostali Slovaci i zahranicni turisti a dostali sa na miesta, ktoré si na základe fotiek vytipujú.

Axel

Zatial to najlepsie, co si sem pridal. O tom sivom zavoji uz bolo popisane nizsie...

PetoH

Matus: Vo verzii 7.0 sa este nenachadza tato moznost. Myslim, ze je az od 9.0 CS2. Aspon tu mam ja. Vrelo odporucam, robi to zazraky a je to velmi jednoduche. Ak to clovek pochopi, tak kombinaciou shadows/highlights spolu s Tonal Width sa to da nadherne korigovat.

MatusM

PetoH > V ktorej verzii PS pouzivas Shadows/Highlights? Ja mam zrejme starsiu 7.0 a tam to neviem najst..
Nechcemalias: ja som ho "zdedil".. keby nie, tak si ho kupim, pouzivam ho, da sa povedat, denne (aj ked stale velmi obmedzene)

Msormichal

v pohodke matus, mne to neva. Diky za navod. dakedy sa skusim viac s tym pohrat. teraz nemozem. 16.5 odovzdavam diplomovku ;)

Nechcemalias

Dosť ľudí tu využíva photoshop, ale ja som našiel len platenú verziu.
To máte seriózne kúpené?

PetoH

Uz v nahlade som si vsimol tuto fotku. Velmi zaujimavy pohlad.
K fotke: Matus ma pravdu, poriadne sedive. Pre cloveka, ktoremu o fotky az tak nejde, staci Picasa so svojim automatickym rezimom. Vo photoshope sa da toho urobit viac, ale zabere to cas a treba sa to naucit.K upravam vo photoshope by som este dodal, ze pre cloveka, ktory sa nevyzna, moze prist funkcia Shadows/Highlights velmi velmi prinosna. Ja ju pouzivam vzdy. Krasne vytiahne tiene, stlmi svetla a Midtone contrast krasne prehlbi fotku.

MatusM

Snáď sa na mňa nenahneváš, skúsil som sa miesto obeda pohrať s tvojou fotkou:

Najskôr porovnanie originálu a výsledku po úpravách v photoshope (1.levels - to sú tie úrovne, 2.saturation - trošku dosýtiť, 3.selected colors - aby vrch neťahalo tak do modra, toto mi celkom nevyšlo:) a nakoniec sharpen - 4.doostriť).
picasaweb.google.com/…/photo#…

Potom som skúsil pôvodnú fotku upraviť len pomocou Google Picasa, tu stačí len klikať a skúšať, čo zaberie (I"m feeling lucky, color temperature - teplejšie farby, graduated tint - prechod, ktorý zvýrazní hornú časť fotky, sharpen a orezanie nekvalitných okrajov fotky):
picasaweb.google.com/…/photo#…

Ja som tiež amatér, asi som veľa vecí neurobil ideálne, tiež sa len učím. Určite sú tu ľudia, čo tú fotku upravia omnoho lepšie. Teším sa na najbližšie HIKING fotostretnutie, kde sa snáď na mňa nalepia nejaké vedomosti a zručnosti.

Tie upravené fotky si dám z webu preč, neboj.

Msormichal

Diky moc za odporučanie. No skôr je to o tom, že ja s tym neviem robit a neviem či by ma napadlo ze prave na tejto fotke mam použit roztiahnutie histogramu. Ale uz budem vediet ;)Tu sa človek toľko naucí. parada ;)Diky Matus

MatusM

Vyborny, zaujimavy pohlad, zišlo by sa však dodatočne roztiahnuť histogram úpravou úrovní.
Čiže opäť ten photoshop, ja viem, že je mnohokrát otrava sedieť za kompom a hrať sa s fotkami, radšej človek vybehne zas von, alebo má iné starosti.
Ale keď sa raz tých pár základných úprav naučíš, fotkám ako je táto to veľmi pomôže.
Ak na to nemáš čas, alebo k tomu nemáš vzťah, aspoň si stiahni Google Picasa a tam sa dajú tieto úpravy vybaviť cez jeden-dva kliky (obľúbené "I"m feeling happy") :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok