Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kohút a Stolica

Tono

Pradana tura, ktorej velku cast som presiel uz hodne, hodne davno. Clanok pekne ozivil spomienky na ten kraj. Kazdemu odporucam.

Daulagiri

Takže to s tunelom sa vysvetlilo, fajn.

Phali:
Tento kraj sa už dlhšie chystám "prekutať" a tento rok som pevne rozhodnutý. Ťahá ma tam hlavne jeden z faktov čo si spomenul: že sú to bohom zabudnuté končiny a absolútne neokukané, to mám veľmi rád.

Phali

Velmi ma potesil uz len nazov tohoto clanku, milo ma prekvapilo ze sa este najde par jedincov ktori zabludia do tohto bohom zabudnuteho kraja. Ja pochadzam z Revucej, toz tento kraj celkom poznam, Kohut a Stolica, a v podstate cele Stolicke vrchy maju svoje caro uz len preto ze su to tak malo frekventovane miesta ze stretnut tam zivu dusu je ozaj nahoda. Osobne odporucam jednodnovku z Revucej po modrej cez Skalku a Maly Kohut, za Malym Kohutom je dobre odbocit vlavo na lesnu cestu ktora Vas privedie k drevorubacskej chate pri ktorej sa nachadza vydatny a hlavne vynikajuci pramen, od chaty sa treba vydat kolmo hore a v lese sa tahat mierne doprava az po zelenu znacku, potom po zelenej az k vrcholu Kohuta, dalej sa pokracuje spat po zelenej az po Falterovo sedlo, potom po modrej po sedlo Harova,dalej na vrchol Stolice po cervenej rudnej magistrale az na vrchol, z vrcholu po modrej do Slanskeho sedla, odtial opat po cervenej az po razcestnik zo zelenou. Odtial po zelenej cez Karafovu a Muransku Zdychavu az do Revucej resp. po cervenej do sedla Javoriny.

Sona

Nazov v clanku aj v popise foto sme zmenili.

Štefan Szabó

To MuchaMan: tak veru, mea culpa - je to tunel pod Homôlkou. Pomýlil ma booklet k mape, kde som hľadal názov toho tunela.

MuchaMan

To Daulagiri:
Tunel pod Dielikom, ktory sa v clanku spomina, je napravo od hl. cesty Muran-Tisovec pred stupanim na sedlo dielik. Zo strany od Murana su na zaciatku mreze, kvoli ochrane netopierov, ktore sa tam zdrziavaju. (Inak nedaleko je jaskyna, dost dlha, treba sa do nej spustit lanom), zo strany od Tisovca je tunel zaliaty vodou.

Stefan odfotil tunel pod Homolkou, resp. Slavosovsky tunel, ktory sa da prejst kompletne, je to asi 2400 m.

Peťko

Stolicu som absolvoval na snežniciach, ale moji parťáci bez nich. Strašne som sa na nich bavil, keď sa zabárali po pás do snehu. Škodoradosť, najväčšia radosť. He, he.
Pekná túra.

Daulagiri

Tento článoček ma potešil, o výstup na Stolicu sa zaujímam už asi 2 roky no zatiaľ mi to nevyšlo. Tento rok to hodlám napraviť. Doslova milujem čaro smrekových pralesov a som rád že takéto sa tu nachádzajú. Taktiež mám rád takéto odľahlé končiny kde človek nestretne takmer nikoho. Takže inšpiratívny článok.
K tunelu: síce som tam nikdy nebol no nejako sa mi to nezdá, podľa mapy sa nedokončený Tunel pod Dielikom nachádza medzi Tisovcom a Muráňom a nie v týchto miestach, nuž je to zaujímavé...
A škoda Štefan že si pridal tak málo fotiek, ale článok ma potešil. Aspoň viem čo ma čaká.

Štefan Szabó

To Boro - jasne, šli sme cez les a potom sme prešli cez roľnícke družstvo a ďalej po ceste do Slavošoviec. Mimo značky je to vždy zaujímavejšie... :-)

Jjano

Čo sa týka toho prepadnutého tunela, tak to je málo známa vec o nedokončených tratiach v tom regióne. Na internete sa o tom dá nájsť veľa, dajte si do googla napríklad tunel+Tisovec a nájde sa tam mnoho na čítanie.

Svatopluk stepanek

spomienky - v marci ˇ93 som siel z revucej po modrej na stolicu potom po cervenej na ch. janka a nakoniec cez s. javorinka do cervenej skaly. ALE vyliezol som na chrbat nad revuckou, potesila sa peknym vyhladom a pak uz bola
biela tma, fujavica, hmla
a nizke mraky a vsade plno snehu. siel som iba
"siestym smyslom" a az na janke sa otvorili nadherne vyhlady na vichricou bicovane doliny a obcas aj pohlad na oblohu a - zazrak - aj slniecko. pekne sa na to spomina, ale na tom chrbate mi obcas veru do smiechu nebolo.
nadherny kraj, smola je, ze je niceny tazbou stromov..
dakujem za pekne obrazky a clanok

Boro

Štefan, a to ste z Markušky liezli len tak lesom? Lebo značka tam nie je žiadna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma