Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lekárnička Deuter First Aid Kit - M

Ondro_RK

Peter,
som si tak spomenul, že lekárničku (mimochodom túto deuter:-) pripnutú zvonku na batohu nosieva napr. Hans Kammerlander (svetovo uznávaný horolezec a himalájista), aspoň som ho na niekoľkých fotografiách tak videl.

Bacaardi

ja s tym nemam problem, priznat sa niecomu. ja som otvoreny clovek.
a samozrejme, verim, ze kopa ludi sa moze od teba Peter61 nieco naucit. preto sa mi nepaci, ked pises stylom akym pises. pokial pises rozumne a nie arogantne. takym stylom nikoho nic nenaucis:-).

nikto nepadol z neba uceny, ale na ludi plati vacsinou dobre slovo. (aspon v horach... inde ani nie). ked som bol maly sarkan a niekto mi chcel hnevom vysvetlit ze v lese sa nehuci, nepochopil som. ked mi dedko povedal,ze tym rusim zvieratka, srnky a ked budem hlucny tak sa budu bat a ja nic neuvidim, tak som to pochopil rychlejsie.

tym chcel autor povedat, ze pokial tu bude peter sirit svoje cenne vedomosti stylom vy ste vsetci idioti a co ste napisali je na rit, tym stylom nikoho nic nenauci a je to strata casu pri klavesnici... ja osobne by som takto zabity cas vymenil za cas na horach...

Peter61

Bacaardi, si tusim treti, co sa priznal, ze ho moje hlasky s..u. (Ondro_RK, Ty vies, ze ja mm svoje dni stale!) Myslim, ze na jesennom kurze o 1.pomoci, ste postupy, lekarnicku a pod. prebrali dostatocne na to, aby si svoje znalosti posunul dalej zasa spropagoval aj dalsi beh kurzu pre viac tych, co sa este stale spoliehaju na "leukoplast, ibuprofen a slivovicu" a podivuhodne navody ne niektorych weboch. Fotky z kurzu su dakde v galerii ? Kolko vas tam bolo?
Ked vidim niekoho nosit lekarnicku zvonku ( alebo tu aranzovanu fotku), uvazujem, preco ju tam nsoia a preco ju nestrcili do rupsaku. Predsa to teplo chlad prach vlhko... To putko podla mna je na to, aby sa lekarnicka nevysmykla z ruky, ked polozim rupsak, vyberiemm ju a idem po svahu, cez potok apod. k postihnutemu. Nevidim dovod nosit ju vonku na rupsaku, aj ked zasa nie je to take "dramaticke": Obvazovy material zostane sterilny. To ostatne sice dostava zabrat: rychloobvazy a leukolasty mozu vydrzat kratsie, ale zvycajne sa kvoli pluzgierom etc. rychlo obmienaju. Vacsine liekov, ktore maju byt v laickej lekarnicke, neuskodi teplo ani chlad, snad by som ich pre istotu vymenil najneskor prisne na konci expiracie. Spray moze vybuchnut. Ak si niekto opeka/mrazi v lekarnicke na 1.pomoc aj lieky na vlastne pouzitie, u niektorych liekov moze dojst aj k poklesu ucinnosti (napr.inzuliny, kardiaka) alebo zmene konzistencie (kremy, capiky)

Ondro_RK

--> Peter61,
ďakujem za uznanie. Lekárničku bežne nenosievam takto pripnutú na batohu (iba výnimočne, keď mám plný batoh a už nemám miesto, tak ju takto pripnem na ruksak),toto som len takto naaranžoval pre potrebu tohto článku :-)
V tom poslednom linku už sa nepamätám presne, čo bolo (nemám ho uložený), ale myslím, že tam bolo niečo o prvej pomoci (tá stránka už neexistuje).

--> Bacaardi,
každý máme nejaký štýl vyjadrovania, tiež ma tu občas prekvapia Petrove reakcie, ale tak každý má svoje dni :-)
Petra61 som osobne niekoľkokrát stretol na akciách v horách - teda trochu viem, kto on je a čo vie. A ver tomu, že veľa ľudí aj tu na hihing-u sa má od neho čo učiť z pobytu a pohybu v horách. Minimálne za seba môžem povedať, že sa mám a môžem od neho veľmi veľa čo učiť.

Bacaardi

peter61 ja ti vyriesim dilemu...

pokial sa ti zmesti dnu, tak ju davaj dnu. bud do vrhcliku alebo hned ako poslednu cast batoziny do vnutornejcasti batohu. tak bleskovo, ze by si ju hned musel pouzit a nestracal cas otvaranim batohu ju nebudes musiet pouzivat:-).

no a argumenty ze ked niekomu strieka krv z krku a treba kazdu sekundu, aj tak nestihas vybrat obvaz... treba ho stisnut a potom sa starat o vyberanie lekarnicky...

menej dostupnu... neviem ci ma tvoje prispevky viac bavia alebo s..u. vies co, nos radsej vsetky veci z lekarnicky pootvarane, rozbalene a v rukach, nudes ich mat pripravene na pouzitie IHNED.

Peter61

Ondro_RK, ja stale bojujem s tým, ci nosit lekarnicku na ruksaku (vplyvy teplo, chlad, mechanicke znecistenie), alebo trocha chranenu, ale menej dostupnu v vnutri batoziny.... Fajn clanok, len podaktore reakcie su trocha odveci. Tien navody na 1.pomoc z horosvazu stoja za vytlacenie, dat do lekarnicky a precitat, ked neas co citat vo vlaku. Inac co bolo v tom poslednom linku ? nejde mi to otvorit

Raymond

Kupit si takuto lekarnicku mi pride ako totalne mrhanie peniazmi,ked si ju sam posladam za 100 korun

Miso

Ja som si kupil lekarnicku v Lidli od vyrobcu GRAMM MEDICAL ( gramm-medical.de ) a obal sice nie je taky dobry ,ale je tam toho trosk uviac ,napriklad aj chladiaca kompresia ) a cena bola neakych 200 sk

Noname

Nemam rad tieto hotove lekarnicky. Podla mna kazdy by si mal zostavit lekarnicku sam, len tak bude vediet co je co a na co to pouzit.

Pepa

Boro: :-)) - to je nejlepší definice slivovice jakou jsem kdy slyšel a nejlepší lékárnička jakou si umím představit :-)). Podle mě, kdybys tu definici přidával na etiketu slivovice, byl by to výborný marketingový tah a určitě by neodolal ani abstinent:-))

Boro

Chachachá, ešte som niečo zabudol. Politrovku slivovice v zime a rumu v lete. Tá slúži namiesto septonexu ako dezinfektor,maloxu- bolesti žalúdka,antidepresívum, tlmič emócií,energetický nápoj -tekutý sveter,vylepšovač počasia a vzťahový nadväzovač (to som to ale vymyslel definíciu,čó?)

Merhorn

A ja si nosim len leukoplast a niekedy endiaron, ibalgin a aspirin ale casto zabudnem na vsetko :D

Ondro_RK

Pepa, tak fajn, keď to nezoženiem niekde na Slovensku v lekárni - ja sa Ti ozvem ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum