Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K akcii: Kurz PRVEJ POMOCI

Diskusná téma K akcii: Kurz PRVEJ POMOCI

Okrem príjemných zážitkov v prírode niekedy pobyt v horách prináša aj úrazy, nehody, či iné menej príjemné udalosti zdravotného charakteru. V takomto prípade je mnohokrát schopnosť podať prvú pomoc veľmi podstatná, ba až otázkou života a smrti. Na skorom jesennom stretnutí sa preto naučíme, čo v taktomto prípade robiť.
» link na akciu a prihlásenie

Bacaardi

ked dame dokopy fotky, posleme ti mailom link na stiahnutie, niekde cez uschovnu alebo tak.

Kossuri

Tiež ďakujem organizátorom za vydarenú akciu a dúfam že nadobudnuté cenné poznatky tak rýchlo nezabudnem. A ešte otázočka: ako by som sa mohol dostať k nejakým fotkám z akcie?

Jaa

..a netreba zabudnúť ani na vľúdnu a vždy usmiatu pani chatárku, jej skvelého šarmantného pomocníka a gastronomického kúzelníka. Ako som už písal na začiatku, stretnutie malo veľkú pridanú hodnotu. Bacaardi vďaka patrí aj Tebe, od teba vyšiel ten dôležitý impulz. Okrem teba, hikingu, mojej obľúbenej Tatonky však najväčšie a úprimné vďaka patrí pani doktorke a "blížencovi" za odovzdané vedomosti a veľmi príjemný prístup. ďakujem. Myslím, že by nebolo zlé kuť železo za horúca a pokúsiť sa spraviť v dohľadnej dobe ďalšie stretnutie podobného charakteru.

Bacaardi

Ja sa tak isto pripajam k dakovaniu, dik vsetkym zucastnenym, dakujem pani Doktorke, dakujem hikingu za skvelu pomoc a urcite dakujem aj Tatonke za podporu.

Lubo

Ahojte kurzisti :-)
tym, co sa zucastnili by som rad touto cestou podakoval za skvely vikend a verim, ze si z neho odniesli vela cennych informacii a ze v pripade potreby budu vediet urobit maximum preto, aby svojho blizkeho, kamarata, ci uplne neznameho cloveka udrzali pri zivote kym nepride zachranka.
Tymto by som rad podakoval aj pani doktorke a verim, ze roxorove tyce trciace zo stehna budu tym najhorsim s cim sa bude vo svojej praxi stretavat...

Jjano

Tak sa hlásim po kurze. Bolo to výborné a pre mňa užitočné, naozaj užitočné! Zistenie životných funkcií, uvoľnenie dýchacích ciest, masáž srdca, dýchanie z úst do úst, stabilizovaná poloha, protišokové opatrenia, zastavenie krvácania, heimlichov manéver ... k tomu praktický nácvik na počítačovom panákovi či laickom defibrilátore... naozaj skvelé a som za to, aby sa to o nejakého polroka opakovalo, iste znova prídem (lebo opakovanie je matka múdrosti, že áno :-) Veľké ďakujem!

Sapo

ahojte, ide niekto z TN? ja osobne idem rychlikom 10,48 do NMNV a odtial busom 11,20 do obce Hradok. odtial pesi po modrej a zltej na Tematin a odtial na Bezovec. mala by to byt streka cca 10,5 km. pojde niekto so mnou?

Bacaardi

vazeni kurzisti, tesim sa na vsetkych prihlasenych.

dufam, ze sa nieco spolocne naucime:-).

Jaa

..kľudne budem hrať aj medveďa ktorý si sám kusne do ruky ( laby ) a poskytne si aj dýchanie z úst do úst ( resp. z tlamy do tlamy )

Jjano

... no, pokiaľ nebude hrať toho medveďa, tak je to stále OK ...

Bacaardi

nie nezahra, lebo jozi nebude hrat figurinu pre dychanie z ust do ust... jozi bude hrat napadnuteho medvedom, ktoremu treba amputovat ruku... :-)

Lubo

No jozi, uz si tam v pocte kusov 2 :-)
tesime sa

Axel

Ked budu na kurze nejake ruce dievciny, tak sa mozno na figurinu pri nacviku ozivovania aj rad zahra... :-P

Bacaardi

ze nemusi... mlady drzy... ved pockaj. budes robit figurinu.-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum