Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Dlho som hľadal topánky, ktoré by spĺňali moje cenové, výkonnostné, kvalitatívne, odolnostné a aj estetické nároky. Taliansku značku Scarpa zaraďujem medzi svetové top v tomto odbore a tak som si s radosťou kúpil model Escape, ktorý bol navyše v priaznivej cene. Ide o vysokohorskú topánku kategórie C, ktorá je vhodná na celoročné nosenie v našich vyšších pohoriach.

Peťko

V snehových podmienkach dochádza k nulovému efektu odvetrávania pomocou Goretexu, pretože tento efekt je založený na rozdieloch vlhkosti vnútorného prostredia topánky a vonkajšej vlhkosti. A ako vieme, sneh je voda, takže tento efekt sa tým neguje. To mokro v topánke bol pravdepodobne tvoj pot, ktorý sa nemohol dostať von z topánky.

Bacaardi

hm. spoteny som bol tri dni pred tym na kazdej ture, a ta kisto na hrebenovke malej fatry. dovtedy to bolo ok. 4 den - podotykam ze to uz nebola ziadna tura, to som sa brodil snehom na stanicu zubacky spat domov - mi proste prava topanka premokla. skusal som vnutro topanky rukou, lava bola sucha prava bola mokra od studenej tekutiny (zeby roztopeny sneh?:-)

Killian

Ja by som tiez tipoval na pot. Dva roky nosim Beleville kanady s GTX Best Defense. Palce som mal takmer vzdy spotene (ale zase to nie je lahka obuv). Posledne vylety sa mi uz zda, ze membrana zacina prepustat. GTX sa casom aj tak opotrebuje. Plus nie je to zazracna latka, ked namokne komplet vonkajsia koza tak sa nema ako odparovat pot. Cital som uz aj kopec nazorov, ze lepsie su topanky bez GTX, ze je to mat ako nohu v sacku...
Co sa tyka reklamacii, tak vidno, ze sme na Slovensku. Inde by ti v momente poslali nove topanky a vobec by neriesili, ci mas pravdu. Pre nich je lepsie ti vyhoviet ako potom stratit dalsich zakaznikov, na zaklade tvojej zlej skusenosti. Ale na Slovensku to neplati...

Bacaardi

ja sa hadat nebudem, ak pravdu mat nebudem.. islo mi o to, ze to nikto nai neodskusal.. a chybicka sa moze vloudit hocikde. no a prave rpeto, ze som porovnaval pot pred tym a tento problem tak viem ze to bol uplne iny druh vlhkosti. (chladnejsi, mokry - a hlavne som sa nemal kde spotit za tu dobu - z chaty na stanicu nehovoriac o tom, ze bolo -15).

Peťko

Ok, berem. Ale potom nie je namieste vychvaľovať také topánky, ktoré premokajú a nemali by. Vravíš, že si s nimi spokojný, aj keď prepúšťajú. A nebrať takéto boty do ťažkého terénu? Tak potom načo sú mi také topanky, keď bude doma v botníku na ne prach padať?

Lubo

Myslim, ze Miso mal na mysli tazky teren v zmysle extra nizkych teplot. Je jasne, ze tieto boty na to urcene nie su. kvoli chybajucej silnejsej izolacii. Na pohlad ide o univerzalne VHT boty, so vsetkymi kladmi aj zapormi, ktore s tym suviasia.
Ak Gore tecie, ide o vyrobnu chybu kusu.
Tento clanok je z mojho pohladu zaujimavy najma tym, ze dava info o pomeroch u slovenskeho distributora. Neustretovost v tomto zmysle pokazi renome aj najlepsej znacka... skoda

Lubovnik

Mam Scarpa Nepal Pro bez gore. Doterajsie skusenosti s touto topankou su velmi dobre, napriek tomu, ze prave chodidlo mam mierne deformovane. Vydrzali a nepremokli mi ani pri jednodnovom vystupe v mokrom snehu na Snezku. Samozrejme som ich mal dokladne naimpregnovane kremom HS12 od Scarpy (plus navleky na nohach).
Co mi vsak trochu vadi u tvrdsich modelov Scarpa je to “latkove” putko. Rad by som vedel v akom stave bude po roku pouzivania ci dvoch, troch...
Minuly tyzden som bol reklamovat v predajni v Prahe na Lidickej u Meindl sandale Acapulco. Povolil mi sev na jednej sandale. Inak mam aj Magic Man od Meindlu a na jednej sa mi po zhruba dvoch rokoch v mieste ohybu zacala odliepat podrazka.
Ak by som si kupoval dalsie pohorky asi by to boli od Meindlu model Perfekt. Drzal som ich v ruke, su to na pohlad vazne “bytelne” topanky. Hruba koza vo vnutri aj vonku.
Taka je moja skusenost s turistickymi topankami :)

Bacaardi

tie topanky do tazekho terenu jednoznacne patria. drzia nohu, maju skvely grip, pohodlie a dobre sa v nich slape po skale snehu atd. gore tex je od toho aby ti bota nepremokla, a ked premoka, asi sa stalo nieco co sa nemalo. na to ma sluzit reklamacia - presne aby mi tie topanky nelezali v prachu, ale aby som si s nimi mohol uzit tatry ci je slnko, ci snezi, ci prsi. Alebo potom mozem impregnovat od rana dovecera :-). a stale si budem stat za svojim, ze ide o dobre topanky.

Fire

s reklamaciami je to strasne.. sam som riesil jedny topanky.. frajerka mala (typ vam uz nepoviem) kozenne vibram podrazka bez gore. mala ich asi 5 krat a za rok praskla koza v mieste pri palci.. poslali sme to na reklamaciu.. po 30 dnoch ze to je nespravnym pouzivanim blablabla... volal som tam.. (winner sport nitra) a reklamacny technik bol mudry a odporny.. ked som ziadal aby to poslal vyrobcovi tak povedal ze dovozca na slovensko je jeho kamarat a ze staci aby mu zavolal a on mu napise do vyjadrenia co chce. nedalo sa s nim pohnut.. na sud sa mi ist nechcelo.. topanky vyzerali ako keby boli nove.. podrazka nezosuchana.. neokopane nic. naopak s hudy mam dobre skusenosti s reklamaciami...
na tvojom mieste by som zavolal dovozcovi ze ziadas dokument o tom ako zistili ze si ich zle pouzival.. pripadne pohrozit inspeckcoiu.. pri slabych povahach to pomoze.

Bacaardi

co sa tka latkoveho putka, tiez som bol (ked som sa rozhodoval ake topanky) mierne shocknuty, ale kde som videl, ze to pouzivaju pri kazdej top modeovej topanke, skusil som tomu verit. putko zatial drzi, je pravda, ze ocelovemu haciku clovek viac "veri" ale aj ten hacik musi byt pripevneny ku kozi/latke topanky. je diskutabilne, co povoli skor.

Lubo

Kayland pouziva tiez latkove putko v snurovani a nemam pocit, ze by to mal byt nejaky zasadny problem ...

Bacaardi

ja osobne som s putkom spokojny. kov ti hrdzavie, moze trhat kozu ku ktorej je pripevneny a co je hlavne, derie ti aj snurky.

Lubovnik

Skor by som privital, keby je tam vsite ocelove lanko s buzirkou tak ako to maju niektore modely meindl.

Solinko

Mas este sancu zaslat topanky do statnej skusobne. Ak sa oni vyjadria ze reklamacia mala byt uznana, tak su povinny ti ju uznat. Ak vsak nie, tak budes musiet uhradit skusobnu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma