Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Raymond

Ja mam scarpy nepal gtx a nepremokaju mi, su pohodlne ako svina aj ked po takej trojdnovke sa nejaky odtlak najde, ale kto by ho nemal ze?a vypracovanie je paradne

Shovky

nazdar. tiez vlastni scarpy ale model mito gtx.mam ich kratko zatial prezili len hrebenovku malej fatri a zopar potuliek po okoli. ale mam trochu problem z udrzbou. aj po utreti vlhkou handrou potom suchou a neskor nakramovani (krem nikwax)su ako keby stale trochu spinave alebo osuchane.proste nieje to onoaj ked sa snazim ako snazim. pritom tie topanky nezazili do kopy nic. robim niekde chybu?? dajte nejake typi ako riesite osetrovanie obuvy vi. este by asi pomohlo ze na vrchu je hladka nubuk koza. vopred diky

Bacaardi

Raymond - vypracovanie pohodlie topanok scarpa na jednicku. ako vzdy :-).

Solinko - neviem ci slovenska skusobna je schopna posudit funkcnost Gore_texu.

Killian

Shovky - na nete si nastuduj ako sa kremuju topanky, ktore maju GTX membranu. Dobre skontroluj, ci krem ktory pouzivas je mozne pouzit na obuv s GTX membranou. Lebo niektore kremy ti tam zapchaju membranu, ze budes mat nohy uz uplne ako v sacku. S nubukom nemam skusenosti, ja mam na topankach hladku kozu a na to davam Grangers krem (bol pekne drahy ale uz ho mam dlho).

Shovky

Killian--- v obchode kde som ich kupopval. mi tento krem odporucili hned pri kupe topanok a povedali ze sprej original na topanky ktore maju GTX staci pouzit len raz za cas. tak som dal na nich a zobral len krem.Myslis ze problem bude v kreme??zatial dik za ochotu :-))

Boro

Mišo,tak tomuto naozaj nerozumiem. Ak dovolíš, tak ťa budem citovať . Píšeš, že topánky sú podľa teba jednička na konkrétnom trhu a že si (vyzerá to tak) nimi nadšený. A zároveň jedným dychom dodávaš, že ťa topánky mierne odierajú, že si ich musel bolestivo rozšliapavať, že do jednej zateká, že ti je v nich v zime zima, že sú kombinované z viacerých materiálov a ako vidno z obrázkov, sú aj plné švov. Nuž ja naozaj nechápem, čo teda na nich tak vysoko hodnotíš. Pretože to, čo píšeš je typickým znakom špatnej topánky a nie špičkovej. A ešte k tomu krému na topánky. A to nepatrí iba tebe, ale všetkým, ktorí majú topánky aj s membránou. Každá koža potrebuje občas namazať,t.j. pridať trochu nejakého tuku do kože aby nepraskala a nelámala sa. A žiadny krém na topánky neprenikne kožou dovnútra tak, aby upchal membránu. To, že niektoré prostriedky majú tzv.certifikát od Goretexu, že sú vhodné na topánky s membránou je len sprostý reklamný trik, za ktorý výrobcovia krémov tvrdo zaplatia firme Gore. Je to niečo podobné, ako keď výrobcovia potravín platia obchodným reťazcom za tzv. zavedenie do regálov.

Thales25

No co ja viem, pri topanke za 8000,- pouzit najlacnejsi typ koze - teda suede leather mi nepride ako dobry kauf...

Bacaardi

to: boro - ale si mi dal :-). pravdupovediac ale clovek moze byt spokojny s niecim, a nejake veci mu mozu vadit... suede hs upravou H12 je spickova koza... to ze mi zatekaju, to riesim. co sa odierania tyk, hej to som im vytkol... ale to nezistis pri kupe, to zistis az po par mesiacoch. a odieraju len pri urcitych ukonoch.
co sa rozslapavania tpanky tyka, kazda jedna topanka sa musi rozslapat... aj teniska.
co sa ceny v US tyka - tam je vsetko lacnejsie. aj ipod. aj apple notebook. na to sa da povedat len to ze chod to ameriky a kup si. alebo si zaplat shipping dalsich 100 dollarov:-)

Boro

Bacaardi, ja som to nemyslel nejako zle, ale existujú také nepísané pravidlá, ktoré by mali každému pomôcť pri kúpe topánok. Ak to nevadí, rád niektoré pripomeniem : 1.Topánka by mala mať čo najmenej švov, pretože švy sú rizikový faktor jednak tým, že môžu povoliť a jednak tým, že môžu presakovať.Skrátka namáhanie zošitým dielom nesvedčí. 2.Topánka by mala byť z jedného druhu materiálu, pretože sa potom nestane, že jeden diel drží a druhý už na situáciu nestačí. Taktiež je to ľahšie a jednoduchšie na údržbu, pretože to čo impregnuje a ošetruje napr. kožu, nemusí stačiť na iný materiál a opačne. 3.Keď kupujeme topánky, mali by čo nejlepšie sedieť na nohe už pri kúpe. Neakceptujte také reči ako napr.-však to rozchodíte a pod. Znamená to , že vám topánka nesedí a aj keď ju po čase bolestivo rozšliapete,pri dlhom niekoľkodňovom zaťažení sa vám tie kritické miesta vždy ozvú.Rôzne firmy používajú rôzne "kopytá" podľa ktorých šijú.A tak nikdy nekupujte topánky podľa značky alebo podľa toho, čo vám doporučuje kamarát, ktorý má úplne inú nohu ako vy, ale skúšajte a skúšajte. Topánka, ktorá vám už od začiatku takmer bezvadne sedí, vám aj oveľa dlhšie vydrží, pretože nie je namáhaná na "špatných" miestach.Teraz je naozaj obrovský výber a tak nerobte chybu v tom, že veríte na značku.

Lubo

Ad cena v USA:

  • v USA sa vseobecne koncova cena udava bez DPH, navyse pri doruceni do ineho statu ako je domicil obchodu, DPH vobec neplatis (= skoro patina)
  • velkost trhu umoznuje vyrazne nizsie marze a teda aj ceny
  • koncova cena sa stanovuje maximalne 1x za rok, preto sa pad dolara neprejavi hned v cenach
  • na cene dolara sa vyraznejsie ako jeho pad prejavilo posilnenie koruny
  • nasi outdoor importeri bohatnu na silneni koruny a nepremietaju to do cien, dokonca ceny zvysuju pre stanovenim konecneho konverzneho kurzu
    Preto odporucam neporovnavat ceny s USA podla aktualneho konverzneho kurzu, nedava to ziaden realny obraz.
Bacaardi

ja neverim na znacku, topanku som si skusal a sadla mi:-). zial rozchadzat so mdoteraz musel vsetky topanky....

MichalSenica

Ad Alpinus:
V Alpinuse su pri kupe tutu-munu ale ked chcete reklamovat, tak sa zacina vas problem. Ja som tam reklamoval 2x a prvykrat mi neuznali uplne jednoznacnu vyrobnu vadu vibramky. A este tam bol taky neprijemny chlapik,som si myslel, ze mi da po hube. Druhy krat sa mi zacal odlepovat gumeny lem na topanke, tak nastastie potom uz to islo.

Lubo

Clanok bol doplneny o aktualne info ohladom priebehu reklamacie, ktoru sa podarilo uspesne dotiahnut aj na zaklade domaceho testu nepremokavosti...

Andomakac

Trochu neskor ale neda mi napravit Borove slova: "A ešte k tomu krému na topánky. A to nepatrí iba tebe, ale všetkým, ktorí majú topánky aj s membránou. Každá koža potrebuje občas namazať,t.j. pridať trochu nejakého tuku do kože aby nepraskala a nelámala sa. A žiadny krém na topánky neprenikne kožou dovnútra tak, aby upchal membránu."

Tak ziadna goratexova membrana sa nenachadza pod kozou, takze neni mozne aby sa krem dostal k nej cez kozu. Membra je ta cast kde neni koza, preto je to membrana lebo to dycha a keby to bolo pod kozou tak je to na dve veci. Krem sa dostane na membranu vtedy ked kozu kefujes a prenesies ho pri kefovani aj na membranu. Neviem presne na akom principe funguju tie ktore mozno pouzit aj na goratex ale podla mna nieco na tom bude. Preavdepodbne neupchaju pory na goratexe co je jasne, ale ako je mozne ze utesnia pory na kozi to uz teda netusim. Najlepsie je jednoznacne sa snazit zabranit rozotretia kremu na goratex.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum