Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Scarpa Escape GTX

Peter61

Vladeno 6:47
na leto na slovenske podmienky tatranskie sa mi zdaju prilis vysoke, mohutne a tazke. Ak teda v "lete" nenadrbe pol metra.

Bacaardi

Vladeno - takze odporucas vymenu podrazky na Escape-och?

uz by sa zislo :D

Vladeno

...bré ráno. :-) ... veď práve, to dupanie v lete mi moc nevonia s tou podrážkou. Používal som radšej Salewy Alp Trainer, no šiklo by niečo tuhšie.

Peter61

vladeno, ja to mam na poloautomaty, ale dopadli podobne : OK, ale trosku mohutnejsie, skor na dupanie v mackach, ako na lezenie . Aj kvoli tomu som na leto vzal SAlewa MTN Trainer.

Vladeno

Aha.:) ...som temer zabudol na túto diskušn. Dal som vymeniť podrážku u restdej, žiadal som vibram, i žliabok vpredu, bo len automaty mám a dopadlo to bezvadne. Dali mi tam brutálnu podrážku, úplne tým zmenili fejs skarpošiek, no ide o účel, nie aby boli bjútiful. Dokonca sa mi zdá, že majú lepší grip na mokrých šutroch, proste nový vibram je mäkšejší, jak pôvodný. Priznám po rozbalení, som kukal jak puk, čože mi to porobili s mojimi skarpoškami, no obavy rýchlo zmizli. A ešte..... .....podrážka je trochen širšia, takže pre moje vytkýnajúce členky je fajn, že boty sú vskutku stabilnejšie. Oprava stála cca päťdesiat eur, no topánky boli a sú bez poškodenia (známky obnosenia neriešim), takže tak. Pekný sloh som napísal... :D

Peter61

Pinciotti: produkujes tu histologicky optimizmus :-)

dakedy na zaciatku 80 r. v auguste vo stvrtok som presiel SD - Zbojnicka- Terynka - Smokovec - SD a dezen cca v strede chodidla ( na urovni priehlavkovych kosti ) sa porucal. Podrazka bola cerstvo vymenena.

Pinciotti

Moje skusenosti so Scarpa Ladakh. 4 intenzivne sezony /tak 30 tur v Tatrach kazdy rok, vela sute, skal, nejaky ten sneh/. Sedeli uplne od zaciatku bez problemov. Dva razy som menil podrazku. Staral som sa o ne minimalne, hlavne ku koncu /moja vina/. koza je preto popukana a caka ma onedlho nakup novych topanok. Okrem toho uplne vsetko v poriadku, nijaka zavada, nijaky problem. Myslite inak ze je normalne menit tu podrazku kazde dve sezony ? Dnes sa asi nerobia nejake odolnejsie topanky. Boli dobre, ak niekomu stacia tie 4 sezony a tri podrazky. Akurat viem ze "to jednoducho tak stoji" ale palka vo vyske 250 eur nie su ziadne drobne a cakam vela. Raz sa mi uz dostalo malo v podobe Meidl Lhotse, ktore sa mi znicili po jednej sezone /a to som sa o ne staral/ a reklamaciu mi neuznali, asi som v nich mal chodit v meste.

Peter61

@ Lubo et al.- pridu fotky tunnnningu by restdej

Vladeno

No... Tak na toto som zvedavý i ja,ale budiž. Takže som rozhodnutý a skontaktujem sa s pánom Makarom.

Lubo

Potom posli foto, som celkom zvedavy ako budu taketo vytunovane Escapy vyzerat :D

Bacaardi

no tak hybaj do toho, guma od makaru sa mozno rychlo opotrebuje, ale bude mat dobry grip:-)

Vladeno

Topánky sú v dobrom stave,sú vynikajúce,počas dvoch rokov ma nezradili ani raz a iné ( aspoň kým nemusím) nechcem. Zošľapanie podrážok pokladám za normálne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma