Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chatka pod Strážovom

Diskusná téma K článku: Chatka pod Strážovom

Rozložitá, pestrá krajina Strážovských vrchov praje aj túlačkám mimo značených turistických trás. Postačí sledovať terénne línie a nechať sa viesť niektorým zo spleti chodníkov k ďalšiemu, vopred netušenému cieľu. Takto na nás spod lesa vyskočila aj táto poľovnícka chatka. Jej povala a podstienok môžu poslúžiť turistom ako útočisko v nečase, prípadne bivak.

Danco

Piecka vyzerá byť v dobrom satve neskušal som, komín je v poriadku.

Danco

Otvorena :) Ona je zamknuta ale zamok sa da vytiahnuť spolu z petlicou kedže za tie roky je drevo vyhnité. Piecka, niesom si isty či je funkča v priebehu tyždňa sa tam chystám prejsť tak dám vedieť a pridám aj niake ftoky naposledy som tam bol a spal v auguste.

Danco

Zdravim chatka je stale plne funkčná. Hornú časť používajú občas polovníci ako posed. Spodná obytna miestnosť nie je využivaná zhruba 7rokov. V spodnej miestnosti sa nachadza piecka 2 poschodové postele stolík a stoličky.

Ja.drobec

Neviete o aktuálnom stave, dá sa tam prespať, plánujem tam turistiku počas babieho leta.?

MatusM

super, vdaka za potvrdenie, ze stale sluzi :)

Mach73

Spal jsem tam teď z 13. na 14. 6. při přechodu z Fačkovského sedla do Trenčianskych Teplic a můžu potvrdit, že je to parádní a stále funkční "ubytovna".

Pierre

Ja som bol v nedeľu na Stražove a cestou dolu do Pruziny po žltej TZ (smer Červikova chata) sme narazili na chatku ktorá bola v celkom dobrom stave (nie však vami myslená). Strecha tu určite nezateká, sú tam dve postele s matracom, piecka (ale bez komina vyvedeneho von) a dokonca aj nejaký riad sa tam nájde.

Makovica

neviete niekto o aktuálnom stave chatky? chystám sa tam na víkend a má žmýkať, tak by strecha nad hlavou bodla... Ď.

Toomas

Chcel by sem len pripisat k tej pristupovej ceste od Cicmian:
Posed je najskor na lavej strane a az neskor na pravej strane. Slapali sme to za tmy a dost nas to zmiato. Inac, super chatka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma