Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Smrekovica

Daulagiri

Opäť tá istá otázočka: je tento luxus salaš prístupný ?

Likvidátor

Ja tam idem zajtra na noc.. na salaši som spal raz z "Mišom z Blatnice" a on mi vravel ako to "funguje".. salaš je obývaný Bačom(z Blatnice) a je volný iba na jeseň a cez zimu.. mnohokrát sa tam stretne hodne ľudí( čo mi vravel Paľo na kraľovej studni tak pred silvestrom 16 ludí)je zariadený(dekyy,riady,piecka,drevo občas,) a dúfam nerozbitý. dúfam že bude v poriadku..

Mirelon

Spali sme tam vcera, stretli sme tam este dvoch cechov, takze spolu piati. Je to super, komfort, aj nejake stare radio tam je... ale najlepsie, ze nam to tam ti cesi predtym vykurili, takze uplny luxus. Na jednej posteli je dokonca spacak.

J.

A jeste dotaz k tehle salasi, kdybychom nahodou byli extremne rychli ;-) a dosli az sem...je opravdu tak skvela, jak vypada na obrazku?...a jak to je s umistenim v terenu?...je videt normalne z trasy nebo se musi hledat?...dekuji.

Johny - TOM

j: Keď dôjdeš až k smerovníku Kráľova studňa, vystupuj po zelenej smer Smrekov cca 500m. Salaš zaručene uvidíš po ľavej strane, pretože skoro pri ňom je pamätník SNP, iba pár krokov od chodníka.

J.

Děkuji za info, článek jsem samozřejmě četla ...šlo mi o to, že půjdeme od Krížne dolů...a já jsem tam šla jen k hotelu, čili pokud jsem dobře pochopila, odbočit doprava na zelenou...v mapě je sice vpravo salaš vyznačená, ale asi to půjde o tu "spartanskou"...a my už máme přeci jen určitý věk ;-) a strach z medvědů :-)...a tahle vypadá komfortněji.

MisoB

Presne tak - od razcestia "Kralova studna, pramen" po zelenej trochu do kopca... tam je ta prva koliba (nalavo od znacky)... potom mierne klesanie a o chvilu sa vam naskytne pohlad ako je na poslednej foto :)
Vodu si doneste od Kralovej studne.

J.

Super, tajně doufám, že nebude mlha :-).

DaveHH

Pre tých čo oslavovali silvestra na salaši. Bolo vás tam aspoň desať a všetky odpadky ste tam nechali. Tak dík. Chodte tam ešte zo dva razy a bude tam ako v chlieve. Ste super..

Stratená vybrama

Asi tak DaveHH. Bol som tam asi 2 týždne do zadu a bol som tiež pohoršený. Asi si mysleli, že keď tam nechajú nejaký proviant, tak smeti možu tiež. Ach

Janci

Chlapci súhlasím s tým čo tu píšete. Mám podobné skúsenosti zo salaša pod Suchým vrchom.Je divné aká rosiahla polemika sa spustí keď niekdo napíše, že bača chcel zaplatiť za nocľah. Ale nikdo nenapíše, že upratal a odpadky zniesol do kontajnera. Každý očakáva, že to majú robiť domáci. Stretol som sa s takým názorom, že nespravil som bordel tak nemusím robiť po niekom poriadok. To sú tí veční kritici čo si myslia, že príde blbec a všetko uprace, odpadky odnesie do kontajnera.A keď od ních chcete, aby prispeli na udržbu salaša, útulne tak chcú od vás bloček s pokladne. Salaše v okolí Borišova boli otvorené. Teraz sú zamknuté, pretože už správcovia nevydržali stále robiť po niekom poriadok. Tak sa ďalej len sťažujte na správcov, že zamkli salaše nechali spustnúť útulne a chcú od vás evro za noc. Prevláda názor, že tieto zariadenia sú všetkých a môžem si tam robiť čo chcem. Prepáčte, že som sa nechal uniesť ale keď vám niekdo ukradne alebo zničí na salaši veci ktoré ma majú slúžiť poriadnym turistom na ktoré ste vynaložili vlastné financie a volný čas, tak to vás musí nasrať!

Abras

chcem sa spytat v akom stave teda salas je po ''ludoch'' zo silvestra? chceli by sme tam tento vikend ( 4.2 ) prenocovat, ak sa teda rozhodneme ist vzhladom k pocasiu, ( pripadne ako narocna na peso je momentalne trasa z blatnice ? )

Davehh

na pešo neodporúčam snehu je cez 150 cm. Stav salaša je dobry až na tie odpadky v igelitkách. No a najsť drevo v tom snehu - vela stastia

Bikemartin

Abras, v piatok som šiel vedľajšiu Gaderskú. Snehu je cez meter, ale na lyžiach som sa prepadal len cca 15cm, podobné to môže byť na snežniciach. Gaderská je až po horáreň Škap odhrnutá kvôli ťažbe, neviem ako je to v Blatnickej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma