Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na ferraty I.

Diskusná téma K článku: Ako na ferraty I.

V posledných rokoch sa aj na Slovensku tešia čím ďalej, tým viac obľube zaistené cesty - via ferraty. Mnoho turistov chce totiž vyskúšať aj niečo náročnejšie, iné, dostať sa na miesta, kam sa klasickým turistickým chodníkom nedostane. Nie každý si však trúfa na klasické horolezectvo. V tomto článku, ktorý je prvým z viacdielneho seriálu, sa pokúsime začínajúcim ferratistom priblížiť, o čo vlastne ide.

Peter61

Michal, fčera ten sqost už zavesil PaliT ku kremnickej ferááááte

Michal Legutký

...aj Pit Schubert by zaplakal... FB HZS je jedna ešte "akčnejšia" fotka celej trojice.

Lubo

Tak toto som este nevidel. Pripajam z Petovho odkazu nizsie.

Peter61

Horská záchranná služba dôrazne upozorňuje návštevníkov, že na ferrate sa každý istí sám a tak je bezpečnosť vecou, ktorú sa neoplatí podceňovať. Nezabúdajte na základy bezpečného istenia pohybu na ferratách a nepreceňujte svoje schopnosti, prípadne schopnosti vašich detí. Základným minimom je prilba, horolezecký sedák a tlmič pádov, ktoré spĺňajú bezpečnostné kritériá. V žiadnom prípade neodporúčame použitie podomácky zostrojeného setu, ako možno vidieť na fotografiách. Pohyb po skalnej stene nie je turistika po značkovanom chodníku, pri nedodržaní bezpečnostných základov môže za sekundu zmeniť zábavu na nepríjemnú tragédiu!
hzs.sk/…/zasahy-zachranarov-h…

Peter61

@ juri,
ak by slo IBA o cvakanie o ocelove lano a kramle, slo by to aj s touto feratovou.
Akurat ze v ponuke Mallu su na tento ucel pouzitelne iba srubovacie HMSky . A su pouzitelne aj na istenie, zlanovanie etc.

Peter61

@salatin 20:12
nahodil som filter:
"skrutkovaci, 23,24,25,26 mm." nahodilo aj ovalne, treba brat HMSku. Cim vacsia svtlost, tym hrubsiu kramlu mozes cvaknut.

mall.sk/karabiny?pOPENING_MM=…
pred objednanim odporucam kuknut svetlost aj na stranke vyrobcu. Predajcovia nemaju udaje na 100%

Peter61

Salatin,
šrubovaciu poistku a čím väčšiu svetlosť , aspoň 22 mm.

Knor

Kup dve rozne z tych najlacnejsich, jedna z nich Ti snad bude.
Dnes ma odsedak zachranil pred vaznymi problemami. Nejaky idiot dal na "Flying Fox" (Tirollerlinie) kratke textilne lano, takze ked som to vytiahol na maximum, este mi chybal asi meter na ostroh. S vypatim sil som zavesil na lano kladky karabinu odsedaku (chap - jednou rkou pridrzas kladku aby si sa nezviezol do stredu lana a druhou sa snazis zahaknut karabinu odsedaku, ktory visi na putku), potom sa uvolnil z kladky a doruckoval som na ten ostroh. Nadaval som ako pohan.

Salatin

Odporucte mi prosim karabinu na odsedak z eshopu
mall.sk/karabiny
kvoli doruceniu riesim iba tento shop.ferratovy set mam ocun.dakujem za radu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma