Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Colorado

Diskusná téma K článku: Garmin Colorado

Tohtoročná novinka má v ponuke Garminu nahradiť na top pozícii turistických navigátorov už dlhšie neaktualizovaný, avšak stále obľúbený GPSmap60CSx. Sľubuje veľa – veľký displej, prepracované ovládanie, rýchlejšie prekresľovanie, 3D zobrazenie mapy, špeciálne funkcie pre Geocaching, používateľské profily a mnoho ďalších vychytávok. Ten dizajnovo podarený kúsok sme v redakcii testovali takmer od jeho uvedenia na slovenský trh. Aký teda je?

R

Lubo oprav si link na eTrex Legend HCx v časti mapy.

Rujir

Velmi dobra recenzia - vidno, ze si si na nej dal skutocne zalezat. Len by ma zaujimalo, preco ako alternativu nespominas aj eTrex Vistu Hcx. ;-)

Mfi

Velmi dobra recenzia. Aj porovnanie s 60csx na odkazovane stranke (garmincolorado.wikispaces.com) je zaujimave. Zatial ale podla mna vyhodnejsie vychadza starsia 60csx. Samozrejme okrem velkosti displeja a rychlosti prekreslovania. Predpokladam vsak, ze rozdiely budu rychlo dorovnane aktualizaciou firmwaru a potom to bude naozaj zaujimava pomocka.

Lubo

Dakujem za pochvalu, snazil som sa dat si zalezat :-)

Vdaka patri aj Matusovi, z ktoreho skusenosti som pri recenzovani taktiez cerpal.

Rujir:
V niektorych pasazach som porovnaval s Legendom HCx preto, lebo ten som taktiez testoval, no s Vistu HCx osobne skusenosti nemam. No a porovnavat len na zaklade papierovych informacii a mojich predpokladov som nechcel. Co sa tyka odorucani, myslim, ze ludia sa budu viac rozhodovat medzi Coloradom a 60CSx ako Vistou.

R:
Idem si to opravit, vdaka za upozornenie

mfi:
Colorado by som bral ako geocacher, ako turista urcite skor 60CSx ... chip je lepsi a tento model je rokmi uz prevereny. Colorado este potrebuje nejaky ten cas, aby dozrelo.

Merhorn

Ahoj Lubo, naozaj som bol milo prekvapeny ked som rano uvidel recenziu tohto pristroja vzhladom na jeho nedavne uvedenie.
Ja osobne vlastnim 60CSx a aj ked je Colorado zaujimave urcite by som presne ako pises, ako turista nemenil. 60CSx je vyborne, paci sa mi priami pristup cez tlacidla a nie rock"n"roll ovladanie.
Co by som chcel z Colorada mat je teplotny senzor a samozrejme DMR a pod su prijemne vychytavky no aspon pre mna nie klucove prvky.
Vdaka za recenziu a len som sa utvrdil,ze kupou 60CSx som spravil naozaj dobre pred rokom :)

Pea C

V celej recenzii mi popri geocachingu chyba aspon kratka zmienka, ze Colorado ako prvy GPS prijimac zvlada aj hru Wherigo (skratene WIG). Povazujem to sice za "podmnozinu" geocachingu, ale kto si raz skusil WIG zahrat a technika ho nesklamala, bude sa k nej vracat casto a rad.

Lubo

Tejto veci som sa blizsie nevenoval po tom, co mi Matus napisal, ze ani Slovensku GC komunitu (co su ini GPS maniaci) tato hra zatial privelmi nenadchla. Kedze som tak nemal info z prvej ruky a ani vlastne skusenosti, nechcel som davat povrchne info do clanku.

Ak si tuto hru hral, napis sem do fora, o co vlastne ide. Diki :-)

Merhorn

Ja osobne by som vsetky hry z GPS odstranil :) mne to tam vadi, taky vrub na krase. Ani geocache ma nenadchlo. Tak ma nekamenujte za to, proste mi to prislo take odveci.

R

"Pohyb v mapách je veľmi svižný, prekresľovanie nie je problém ani pri zapnutí veľkého množstva detailov." napísal Lubo, ale ja musím povedať že to vôbec nie je pravda. Som predajca navigátorov GARMIN a skúšal som COLORADO aj EDGE 705. Keďže sa výrobcovia snažia udržať spotrebu na rozumnej úrovni používajú pomalšie procesory a potom je prezeranie mapy priam hrôza.

Merhorn

Ono aj to 60CSx u ktoreho sa tak hlasalo,ze ake je rychle oproti predchodcom tak to rolovanie map nie je plynule ale da sa to a hlavne pro pohybe v terene je to plynule, mozno to Lubo tak myslel.

Kiče

Colorado som zatiaľ nemal možnosť vidieť naživo, ale čítal som dosť ostré kritiky na kvalitu displeja. Údajne je tmavý, nedostatočne podsvietený a podobne. 60CSx je na tom vraj podstatne lepšie. Aký je váš názor?

R

Samozrejme pohyb v teréne je v pohode. Displej je podľa mňa šedý priemer.

Merhorn

60CSx je ako tank, perfektne ma vyriesene ovladanie, displej je dobre citatelny, je pomerne rychle. Podla mna je to vyborne gps, ktoreho Colorado mi pride a nie nastupcom ale skor trosku inou vyvojovou liniou.

Lubo

R, ak si predajcom, tak si isto mozes vyskusat pohyb v mape v navigatoroch rady eTrex. Colorado ti po nich bude pripadat ako rychlik-sviznik :-).

Kice, kvalita displeja je podla mna postacujuca aj ked je pravda, ze odrazov je viac, ako dost a v slnecnom pocasi treba hladat vhodny uhol. Jeho velkost vsak tento drobny nedostatok celkom slusne predci. GPS60CSx by vsak mal byt na tom lepsie.

Navyse, do terenu ma turista moznost vyberu velmi obmedzeny - len na znacku Garmin, konkretne GPSmap60, Colorado a eTrex. Kazdy z nich ma svoje pre a proti. Colorado je vhodne pre Geocacherov, eTrex pre beznych turistov a GPSmap60 pre fajnsmekrov :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma