Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Colorado

Diskusná téma K článku: Garmin Colorado

Tohtoročná novinka má v ponuke Garminu nahradiť na top pozícii turistických navigátorov už dlhšie neaktualizovaný, avšak stále obľúbený GPSmap60CSx. Sľubuje veľa – veľký displej, prepracované ovládanie, rýchlejšie prekresľovanie, 3D zobrazenie mapy, špeciálne funkcie pre Geocaching, používateľské profily a mnoho ďalších vychytávok. Ten dizajnovo podarený kúsok sme v redakcii testovali takmer od jeho uvedenia na slovenský trh. Aký teda je?

Ja?No!

Prosím Vás o radu ak niekto používa ešte toto zariadenie.
Som ho vytiahol po dlhom čase a v móde výškomer má možnosť celkové prevýšenie, čo treba ako kde nastaviť aby pripočítaval každé prekonané stúpanie? Teraz mi ráta iba rozdiel medzi najnižším bodom trasy a najvyšším, ale viem že dokáže aj to čo chcem, len si nespomínam na kombináciu nastavení. díky.

Merhorn

Kazde trosku sofistikovanejsie gps ponuka pomerne siroku skalu ukazovatelov ale aj nastaveni upravujucich vystupne hodnoty podla specifickeho nastavenia. Chcem tym povedat, ze treba tieto veci trosku poznat a ovladat aby clovek vedel co preco a ako.
To som len nadviazal na to co napisal lubo.

Lubo

Kadza GPS zobrazuje aj nadmorsku vysku.
Pokial ti ide o korekciu GPS vysky pomocou barometrickeho tlakomeru, tak Colorado 400 tuto funkciu ma. Takisto ma cidlo na teplotu. Ta je vsak dost zavisla od toho, kde mas pristroj ulozeny. Ak napr. v nohaviciach, meria kadeco, len nie vonkajsiu teplotu :-)

Cs92

ukazuje to aj nadmorskú výšku alebo teplotu vzduchu?

Merhorn

No samozrejme Lubo, v 60ke si nastavujes pri akej rychlosti chces aby ti preplo na EMG, pripadne po akej dobe statia sa ma prepnut. Urcite to musi byt aj na Colorade, bez toho by to bolo dost odveci :)

Lubo

Zaujimave v tomto smere je aj to, ze ak je kompas zle skalibrovany, pocas chodze (aj sviznej) nezacne Colorado brat v uvahu smer, ktory mu udava zmena GPS polohy :-(. Isto, niekde je nastavenie, v akej rychlosti uz brat v uvahu zmenu GPS polohy. Opat skryte a tazko dosupne, ak vobec...

Merhorn

ANo, samozrejme, ako som pisal ja, ale axel chcel vediet, preco je to ak semir. A to by som aj ja sa rad dozvedel, ale tak axel dostal ulohu napisat do garminu :)

Semir

Ešte raz - v Colo po vymene baterii treba vždy skalibrovať kompas (dvakrát pootáčať prístrojom vo vodorov.polohe) teda nič zložité ale otravné...Všetko ostatné si pamätá.

Merhorn

Naozaj neviem, ale skus napisat do garminu a spytat sa a napis potom, urcite kazdy z nas si to rad precitam, hm? :)

Axel

Aha, asi som zle pochopil semir-a o 3 prispevky nizsie. Potom ale ajtak nerozumiem, preco si nepameta kalibraciu... (zeby druh baterie nieco menil? - elmag polia,... - ale to je uz fakt asi spekulacia)

Merhorn

Len pre doplnok, ja som to tu uviedol na priklade 60ky, no urcite tak isto to je aj s coloradom aj s orgenom a pod.

Merhorn

Axel, nie nastavenia, 60CSx si uchovava povodne nastavenia samozrejme, tu spominane bola kalibracia. To je podstatny rozdiel. Osobne mi tento fakt az tak neprekaza aj ked samozrejme aj by to nebolo treba bolo by to lepsie.

MatusM

tu info mas odkial Alex? Urcite to nie je pravda.

Axel

Pre mna je skor podstatna informacia, ze si pristroj po vybrati baterii nepameta nastavenia... :-/

Merhorn

Tak som si pozrel par recenzi a zda sa,ze tento Oregon by mal mat este slabsi display ako Colorado, o nieco lepsiu presnost, no presnost by mala byt stale o nieco slabsia ako s 60CSx. Ta sa skutocne vydarila. Tym nedegradujem hodnotu Oregonu, zda sa to byt zaujimave GPS, aj ked dotykovy display nie je zrovna to po com som tuzil najviac pri novych GPS-kach :)
Na 60CSx sa taktiez zapinanie/vypinanie EMG riesi pohotovo cez tlacitko :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma