Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na ferraty III. - Dolomity

Diskusná téma K článku: Ako na ferraty III. - Dolomity

Talianske Dolomity patria medzi obľúbené destinácie nielen lyžiarov, turistov, horolezcov, ale i ferratistov. Nachádza sa tu množstvo zaistených ciest (po taliansky via ferrata, via attrezzata) najrôznejšej dĺžky a náročnosti. Zavedú návštevníka do nádherného vysokohorského sveta vápencových stien. V treťom dieli ferratového seriálu sa pozrieme na niektoré lahôdky, ktoré sa v Dolomitoch nachádzajú.

Pitr

Popisy, nákresy a fotky z ferrát nájdeš na bergsteiger.at

Salatin

Poradí niekto stránku podobnej hikingu, ktorá by bola zameraná na Dolomity? Hlavne ferraty, mapy, časy, proste taký "dolomitský hiking" :-)) Čím ďalej tým viac mám pocit, že tomu nášmu hikingu je ťažké nájsť konkurenciu :-)

Peter61

Na innsbruckej ferate na jednom kolmom useku lana 5 rakuskych dochodcov s prilbami (...pointa : na ruksakoch)
Naskenujem diak a poslem Pitovi

Pešiak

a čo som ja videl v zime? snowboardistu s baseballovou helmou na hlave.

Špión

bacardi: UF UFF, ja som videl jazdiť na koni dievčinu v cyklistickej prilbe, takej s tými otvormi. možno požičala jazdeckú kamarátovi na ferraty

Bacaardi

vážení, čo som ja videl na ferrate (paterkofel) v Dolomitoch???
chlapik s JAZDECKOU prilbou (takou co sa skace parkur na konoch, trakou plysovou), odsedky miesto ferrata setov... lano okolo pasu miesto sedaku... no proste skvele:-)

Peter61

od Jara :-D

"Vtipy, ktoré vznikli na základe zážitkov z Dolomitov:

Šetriť v čase krízy tak, že vynechať fixné laná na ferate s heslom však nejako to len prejdeš to je take talianske, robiť inváziu Dolomitov a preťažovať feraty to je take česke, obsadzovať fleky v kempe pri vode a rafať feraty s deťmi to je take nemecke a mastiť (rafať) feraty v protismere a robiť si prdel z protiidúcich, že idú v zlom smere to je take slovenske."

Kossuri

Ja naopak vítam aj info o konkrétnych ferratách v rôznych častiach Álp.
Dúfam že po TAL a RAK prídu na rad aj Julské Alpy.

Lubo

Este bude jeden clanok, prehlad ferrat v Rakusku. Co sa tyka metodiky, k dispozicii je viacero publikacii, ktore nechceme suplovat alebo kopirovat.

Momentalne je zdarma k dispozicii v hudy obchdoch HUDY INFO special, venovany prave ferratam. Rovnako je celkom dobre spracovana metodika ferrat v knihe Horolezecka Abeceda.

Pre uplnych novacikov takisto odporucame ist na prvych par tur s niekym skusenym, kto nauci, pripadne si s horoskolou urobit zaklady VhT alebo ist s klubom ci cestovkou. Nastudovat na webe, ci v knihe jednoducho nestaci. Vsetko treba trenovat v terene...

Juraj1607

Secult --- suhlasim. potesili by ma aj dalsie casti (hlavne o metodike ale aj o prehladoch je ok) dufam ze nekonci

Secult

nezavrhujem prinos tohto clanku, ale myslel som ze tento serial by mal byt viac o metodike a teorii ako o prehladoch jednotlivych ferrat.

Lubo

Sportova ferrata je taka, ktora nesluzi ako pomoc pri logickom postupe nejakej turistickej trasy. Je to ferrata, ktora je urobena len za ucelom samotneho ferratovania a zvycajne je aj poriadne tazka, no nie extra dlha ani v extra nadmorskych vyskach.

Sifón

Čo sa myslí pod slovom "športové ferraty"? Lebo fotky z Monte Albana vyzerajú skutočne "športovo". :-) Až mám zimomriavky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov