Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Biele Karpaty štrikované po hranici

Diskusná téma K článku: Biele Karpaty štrikované po hranici

Človek pochodí všeličo a to, čo má pod nosom, prešliapané väčšinou nemá. To je aj môj prípad. Aj keď už veľa rokov žijem v Brne, moju domovinu pod Veľkou Javorinou som zanedbával. To som sa rozhodol zmeniť a urobil som si výšľap zabudnutými miestami krásnych Bielych Karpát. Okruh zo Starej Turej cez Kamenné vráta na Morave a návrat cez Veľkú Javorinu späť do Starej Turej bol rozložený na dva dni.

JaNo

Ahoj vsetkym, prave som dorazil z hor a citam to tu. Takze par vysvetleni:

  1. Testoval som batoh co vydrzi ked sa poraiadne nalozi. NEVYDRZAL, odtrhli sa popruhy, nasledovala reklamacia a vymenenie. Keby niekoho zauimalo co NEKUPOVAT (teraz ho uz mame len ako druhy batoh) tak to bol LOAP MIWOK - 50 + 10 l - NEDOPORUCUJEM!!! Mam teraz na doporucenie DOLDI PUMORI 70 a bol v pohode...

  2. Chcel som vediet co je este v pohode zvladnutelne na prechode Nizkych Tatier. Preto som nalozil poriadne. A zistil, ze 25 je fakt vela.

  3. Potreboval som aj potrenovat a testnut koleno co sem tam pripomenie pad na lyziach. Takze mi ta vaha vyhovovala...

Zabudol som na cosi? ;)

Theo

Díky za hezký článek o Javorince a okolí, velmi mne potěšil. PS: Taky jsem kdysi chodil s hrozně těžkým batohem než jsem dokázal vše naprosto nepotřebné nechat doma.

Sona

Podla mna to bola len metafora tazkeho batohu. Alebo je JaNo len v stadiu zistovania, co na tury treba a netreba. Tiez som kedysi tahala na Brncalku na par dni napakovanu Patagoniu 60, ktora vyzerala ako 80, k tomu vpredu Eiger s jedlom a fotakom, a este cez plece prevesena gitara. Spolu s podobne nabalenou kamaratkou sme isli od Bielej vody na Brncalku 5 hodin. O rok, ked sme uz vedeli, co a ako, sme to vybehli s malymi batozkami za hodku a stvrt.

Bean

to bol asi trening na nejaky tazky tyzdnovy trek, inak neviem a to ja tiez zvyknem tahat aj televizor na tury :)

Kukikuk

Wau, to si mal 20 kg stan a 5 kg bolo jedlo a fotak???? Umrela by som...

Bean

Hmmmmm rozmyslam, ako sa da z Javoriny spatrit Modra a Pezinok. Bud som zle spal, alebo si sa kapku sekol. Je vidiet rozhladna na V. Homoli nad Modrou, ale ta zatial v noci nesvieti. Inak suhlas so vsetkym okolo Javoriny, je to najblizsi kopec s "prirodzenym" kruhovym vyhladom, az na tu sivu opachu na vrchole. Za pekneho pocasia ozaj neskutocne vyhlady.

Astrozzy

Ahoj JaNO,
pekny clanocek v ten vecer si nam pri ohniku ukazal mesta Karpat kam oko videlo. Ten nocny pohlad stal za to.
dik

Boro

Ehm, Janko 25 kilový batoh??? A to čo si tam mal preboha, hádam náhradnú vežu pre vyielač?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov