Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sám na hrebeni

JT

Rayamond, posobis dojmom pubertaka co ma silne reci ale bol si ty uz vobec v Tatrach? Alebo len reci typu "zimny prechod"? A z toho zrejme vyplyvaju aj tvoje bludy o Valientkovej...

Bean

Bacaardi, aby ti nebolo tak smutno, mam pre teba nejake nove info. Haluzak tu akciu v Rohacoch este doteraz nepodnikol. Najnovsie ma v plane ist tam koncom augusta... so mnou, ak sa dam ukecat... ale potom to uz nebude "sam na hrebeni" :)

Pepa

Pěkně napsaný článek,líbil se mi i Tvé sólo..já mám něco podobného v plánu 25.10.-i kdyby měly padat motyky :-)

Raymond

Oficialne v sucasnosti znackovany hreben si chcel povedat normalne donho Valentkova patri a hotovo.

Bacaardi

misko79, nelepilo neboj. my tu mame expertov, ktori chcu prechadzat rohace v zime solo:-).

haluzak mi chyba...

MatusM

Pekný vander, dobre sa to čítalo, vďaka za článok a inšpirácie :-)

Misko79

Paraaadny clanok, ale sam na hrebeni ... asi by mi trosku lepilo :D

Jozos

ja som narazal len na to, ze hlavny hreben ZT je od Hutianskeho sedla po Laliove sedlo (raymond pozri do literatury, co je hlavny hreben ZT), a nebyt par malickosti, tak si ho presiel cely. Ze si mal na to dovody, no iste. Nic vynimocne? Ako pre koho:-))
Pekna tura a pekny clanok.
J.

Raymond

Valentkova do Vysokych Tatier nepatri, na to zabudni, to v ziadnom pripade

Kossuri

Som rad ze sa clanok pacil, teda aspon niektorym.
To jozos: k Jamnickym plesam som zisiel z nutnosti, pretoze to bola jedina moznost doplnit v ten den vodu a vracat sa naspat na Volovec by bola strata casu. Smreciny som pretraverzoval bo som mal toho v horucom pocasi po vystupe na Velku Kamenistu uz celkom dost. Doma nad mapou sa dobre planuje, povodne som chcel odskocit aj na Bystru, v reale som sa prisposobil momentalnej kondicii. Isteze bez vynechania tych dvoch vrcholov by to malo vyssiu "sportovu" hodnotu, no aj tak by to nebolo nic vynimocne a s odstupom casu ma to vobec netrapi.
To raymond: Valentkova patri do Vysokych Tatier, rovnako ako blizka Svinica. Hreben Zapadnych Tatier konci v Laliovom sedle. Hranica pohori potom prechadza do sedla Zavory cez hornu cast Kamennej Tichej doliny.

Raymond

A k tomu celemu prechodu, aj keby presiel Volovec a netraverzoval Smreciny stale nesiel cez Valentkovu az do sedla Zavory, takze aj tak by ho nepresiel cely.

Raymond

Vobec to nie je nic hrozne, ze tu niekto verejne pisal, ze niekde bivakoval. Robi sa to bezne a len preto, ze ochranari nechapu potrebu vyhradit miesta pre tento ucel neznamena, ze sa o tom bude mlcat. Nech si naopak uz zlozia tie klapky z oci.

Jozos

Pekny opis Tvojho "prechodu". Nemrzi ta, ze si nemozes povedat ze si presiel cely hreben? (pochopil som, ze si vynechal Volovec a sam pises o traverze Smrecin.
Otazka bivaku je taka akademicka. Mnoho ludi na hrebeni a okolo skor kempuje ako bivakuje. Ale ono to mnohi nechapu tento "drobny" rozdiel.
J.

Target11

Pekny clanok, pekna tura, pekne fotky. Akurat ma zarazilo uverejnenie clanku o bivakoch v Tanap-e. Pred casom tu bol podobny clanok jednej dievciny. Dost kruta kritika sa zniesla na jej hlavu a neviem ci aj jej clanok nebol stiahnuty z obehu.
Ja osobne som za umoznenie bivakov na hrebenovkach, ale zatial je tu zakon, ktory to neumoznuje, takze neviem ci staci zo strany Hikingu poznamka na konci clanku.
Ale zase kto z nas nikdy zakon neporusil....

Bacaardi

velmi pekny clanok... dobre dobrodruzstvo - zavidim!

zajaca si mal zarezat a rano upiect, to by boli ranajky:-))))))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum