Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sám na hrebeni

Diskusná téma K článku: Sám na hrebeni

Myšlienka na prechod Západných Tatier ma sprevádzala určite od chvíle, keď som v jeden upršaný chladný deň začiatkom leta 1993 stretol medzi Volovcom a Hrubým vrchom chlapíka s veľkým batohom, kráčajúceho hrebeňom od západu na východ. V nasledujúcich rokoch som prešiel hrebeňmi viacerých slovenských pohorí, ale na Západné Tatry som si musel ešte počkať. Až v prvom roku nového tisícročia, keď som sa vymotal z bohémskeho víru študentského života, leto sa blížilo ku koncu a na krk mi dýchal nástup na vojenčinu, nastal okamih rozhodnutia. Keďže svet môjho parťáka sa medzičasom akosi zvertikalizoval a on stratil záujem o hrebeňovky, povedal som si, že to skúsim sólo.

Marcel.c

Je to uz sice 18 rokov, co som tu cast hrebena presiel ale jasne si spominam, ze na Hruby vrch bol kruty stupak v kratkych serpentinach a ciastocne v suti az po vrchol. Na obrazku je stupanie pozvolne a priamociare. Takze myslim, ze Volovec a vlavo moze vytrcat Rakon.
Myslim, ze podla popisu pod obrazkom je to uz davno vyriesene

Mirino

Ani Volovec, ani Hrubý vrch. Je to Klin z Gáborovho sedla. Vľavo vytŕča Končistá.

MisoB

Jednoznacne Volovec... a kedze v galerke nemame pohlad na Hruby vrch, operativne som nasiel vo svojom archive a pridal :)

Turis

Na dannej fotke je určite Volovec a nie Hrubý vrch. Hrubý vrch je charakteristický dlhým a náročným stúpaním smerom od Volovca a má z tejto strany taký akoby terasový charakter halasa.com/…/hruby_vrch_hrebe…, použil som fotku z webu Jana Halaša dúfam že nebude proti:)

Petr Sadecky

Chlapi klidně se vsadím o flašu slivovice v Jamnickém sedle o to že je to Volovec... :o))
Kossuri: neříkám, že nevíc co jsi fotil jen že splést se může každý.
MisoM: pěkný web..

MisoM

Tak tak Hruby vrch, Jakubinu sice tam nevidim :) ale foto s popisom Hruby vrch je Hruby vrch :), suhlasim s kossuri-m

Kossuri

Opakujem: na tej fotke je Hrubý vrch!
Za ním mierne vpravo vytŕča Jakubiná, ale nie je to moc dobre rozoznať. Na ľavom okraji fotky vidno Končistú. A v sedle je rázcestník od ktorého vedie zelená do Jamnickej doliny.
Snáď viem, čo som fotil...

Kossuri

Janči, nemáš pravdu. Na tej fotke je naozaj Hrubý vrch (2137 m), v popredí je Sedlo pod Hrubým vrchom.

Ján Halaša

Ahoj Rasťo, pri štvrtom obrázku máš chybný popis. Je to Volovec a nie Hrubý vrch. Díky za pekný článok.

Bacaardi

super:-) haluzak v zime spravl malu fatru:-) divoch...

Raymond

Ja osm ziadny zimny prechod neplanoval lebo si na to netrufam este, tak neviem co myslis. A kto si ty, ze mi hovoris ci som bol v Tatrach a vobec ma nepoznas. Ty sralo sralsky. Si daj pohov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma