Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spišské Podhradie - Krompachy

Diskusná téma K článku: Spišské Podhradie - Krompachy

Prejsť úsek Klin nad Bodrogom – Gerlach som plánoval už dávnejšie. Počas pobytu v Krompachoch v júni 2007, kedy sme predovšetkým šliapali trasu Leluchów – Hosťovce, sme s Danicou ako oddychovku spravili tieto dve krátke trasy. Ak sme však chceli bližšie spoznať tri historické mestečká, hrad, kostolík s freskami, viac sa ani nedalo. Keď sme zostali v júni 2008 sami na prejdenie celého úseku, nedávalo nám zmysel šliapať to ešte raz.

Muska

Myslím že priestor pre novú tvorbu tu aj je (aj keď nie ideálny..), čo vlastne dokazuje aj tento projekt. No toto konkrétne dielo na mňa pôsobí lacným, efektným dojmom (ako akási dekorácia). Popri tomu existuje mnoho kvalitných výtvarných projektov narábajúcich s kultúrno-historickou tématikou.

Eta

asi ano, s tym gycom a zvytocnostou v tom kraji... akoby tym autor chcel konkurovat pamiatke preverenej starociami... je sice pekne, ze si nas vybral ako jedno z 12 miest na svete vo svojom projekte... alebo zeby sme nemali ustrnut v minulosti a dat priestor novej tvorbe (aj ked so starym nametom)? a zeby dalsie storocia vyrovnali hodnotu tychto vytvorov?

Muska

Popri dominantnej historickej a estetickej sile pamiatok na Spiši je podľa mňa spomínaný geoglyf zbytočný a gýčový. A šťastie že sa niečo podobné nepodarilo v Tatrách.

TDD

Oprava.
Geoglyf pod Spišským hradom na ploche 100 krát 100 metrov bude zobrazovať koňa z keltskej mince nájdenej pri archeologických výskumoch na Spišskom hrade v 60-tych rokoch. "Námet pochádza z keltskej mince spišského typu, ktorú razili nositelia púchovskej kultúry, predpokladaní keltskí Kotíni,"

TDD

Veru, celý tento kraj je presiaknutý históriou. Je tu veľa na obdivovanie a neustále návraty. Teraz pod hradom ...geogryf...- replika "Keltská minca - spišský variant - druhá polovica 1.stor.p.n.l. - mincovňa Spišský hrad"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov