Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodné rezervoáre

Diskusná téma K článku: Vodné rezervoáre

Leto je v plnom prúde, hoci počasie tomu niekedy nenasvedčuje. Z času na čas však aj tak udrú poriadne horúčavy a preto nesmieme počas túr zabúdať na dostatočný prístun tekutín. Jednou z možností, ako to pohodlne dosiahnuť, je vložiť si do batoha ťaví vak a popíjať z hadičky. Keďže produktov je na trhu pomerne dosť, rozhodli sme sa urobiť malé porovnanie piatich zástupcov od štyroch značiek.

Tomy

Tak tomu hovorím test. Škoda len, že chýba Platypus Big Zip.
Inak Source tiež používa rychlospojku na hadičke. Prosím o doplnenie hmotností hydrovakov.

Lubo

Platypus a MSR Hydromedary sa nam na test nepodarilo ziskat. Je to skoda. No myslim si, ze aj napriek tomu je test dostatocne reprezentativny.

Source Vagabond Systems ma viacero vychytavok, ktore sa nedostali aj pod brandovany Deuter. Ten sa podla vsetkeho zameral na nizku nakupnu cenu. No predajna je poriadne premrstena, aj preto tak relativne nedobre dopadol.

Hmotnost samotneho hydravaku je po naplneni vodou zanedbatelna a preto som ju do testu nezaradoval. Pocitovo je najlahsi Hydrapak, po nom High Sierra. Deuter a Camelbak su cca to iste. Ide vsak o rozdiel radovo v niekolkych desiatkach gramov.

Raymond

Tento test bol naozaj dobry, hlavne ked som si chcel kupit rezervoar Deuter - co teda teraz uz urcite nespravim, mozno mi tam chybalo zaradenie niektoreho z rezervoarov MSR, ktore tak hojne predavaju napriklad v Bartsporte, ale nevadiiii :-))

Raymond

Jaaaj o tom MSRku tu uz dovod padol nizsie, som si nepreciiital. Nuz ale Lubo hlavne, ze smanny neostaneme

Lubo

O MSR som pocul dobre veci ohladom kvality vody aj pri dlhsom skladovani vraj nechuti umelinovo. Ma vsak maly uzaver a horsie sa tym padom cisti. Predavac v HUDY nam ho odporucal iba na vodu, urcite nie na iontak.

OndrejP

Lubo> ja mam msr, davam normalne do neho jontak, po ture ho preplachnem a necham osusis vyveseny, a nemam problem. skor mam problem s tym, ze ked som vytiahol naustok z hadicky (chcel som ho ocistit), nevedel som ho poriadne dat naspat. hadicka ma dve vrstvy, vnutri hrubej je taka tenka ktora sa ale pri nasuvani naustka zrolovala, takze tekutina nepretekala. vyriesil som to tak, ze som nasadec trosku namastil (napr. maslom) kusok hadice som odrezal a potom to uz slo.

JarinoM

Nič proti testu,ale PET fľaša žiadne problémy s čistením,alebo prietokom vody nepozná.

OndrejP

JarinoM> ako cistis PET flasu?

ked vyprazdnis PET flasu, co s nou spravis? ak ju stlacis koli priestoru v batohu, vies ju znova pouzit? ak nie, nevadi ti, ze ti zabera miesto na / v batohu?

vacsina ludi plastove flase vyhadzuje. zda sa mi ekologickejsie mat jeden rezervoar niekolko rokov.

celkovo, nechapem uplne o com hovoris. myslim, ze cielom testu bolo najst rezervoar, ktory s vecami, co spominas problemy nema. a to sa stalo. inak ani taky lavor nema problem s prietokom a cistenim... :-)

Lubo

Pre mna ma rezervoar jeden podstatny rozdiel oproti flaske:
nezabudam pit pocas tury, co sa mi inak pred tym stavalo. Lahka dehydratacia bola takmer pravidelna. Hydrovak spolahlivo (v mojom pripade) pomaha predist tejto neprijemnosti.

P.S. Ondrej ma pravdu, cielom testu nebolo zistit, ci je vhodne nosit hydrovak, ale ak nosit, tak ktory je najlepsi spomedzi testovanych.

E.hemingway

Ta nadrz sa noci pod batohom? Ci na batohu? Myslim ze je to prakticka vec. Clovek nemusi vytahovat flase z batoha a usrkava si, kedy sa mu zachce.

Lubo

Najcastejsie sa to nosi priamo vo vnutri batoha, kde byva specialna priehradka na hydrovak. Na batohu je dalej otvor, kadial sa vyvedie hadicka von.

Pre batohy, ktore nie su kompatibilne, je zas vhodny vak ako je napr. Camelbak Unbottle, pretoze sa da lahko pripnut na batoh zvonka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma