Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodné rezervoáre

JarinoM

Bacardi,to si fakt myslíš,že by som pil zo žabačincovej PET fľašky?A keby náhodou sa zasvinila,tak ju jednoducho vyhodím.Lenže keď sa Tebe zapliesni rezervoár /a Lubo píše,že sa to ľahko môže stať/,tak máš problém. Ja by som z takého hrnca už nepil,aj keby som ho pol dňa čistil.A umelina je všetko.

Bacaardi

no myslel som PETky. viem ze nie su z pvc... proste ta umelina pusta...

Pepa

Díky Lubo za pěknou recenzi,díky ni se snad konečně rozhoupu a koupím si "hadičku":-)..já mám jeden z prvních hydrovaků, ještě takový předpotopní a už by chtěl obnovit,protože když ho v horách vytáhnu,kluci chtěj odpadnout,co to tahám za muzeum:-).Jinak se musím přiznat,že mi taky petky nevadí a používal jsem je hodně dlouho,navíc jsou bezva barometr,když se člověk dostane do vyšších výšek,celá flaška se nafoukne tlakem,když se klesá,zase splaskne(s pivem je to horší,to nesplaskne,ale bouchne:-) )

Lubo

Jano, aj ja mam podobny funky zazitok z Aljasky r.2003
Vsetci tam chodili, aj na dvojhodinov prechadzku, s kamelbekom. Sme si tukali po cele, aki su srandovni. Ja som bol v tom case mimoriadne nadseny zo SIGG flasiek a tak sa mi vzdy jedna dve hompalili na karbinkach. Teraz nas hadickomania dobehla aj na rodnej hrude :-)

Bacaardi

pre spravneho ekologa - vies ze v klasickej pet flasi po tyzdni dvoch sa t izcinaju z PVC materialu oddelovat ciastocky ktore ty potom pijes? no a nehovoriac o tom, ze po mesiaci nosenia vody (aj pri pravidlenom vyplachovani) musis mat jednu pet flasu znutra zazltnutu, po par mesiacoch zelenu...

Jjano

Je tomu práve v týchto dňoch desať rokov, keď sme robili nejaké túry v Apalačoch v USA. Vtedy bol hádam najväčší boom camelbackov, všetci to tam nosili, každý mal niekde nejakú hadičku... No a my, prostí chlapci a dievčatá zo strednej Európy, sme išli na túru na Presidential range iba tak, s cyklistickými flaškami. Zastavil nás nejaký horskoslužbák krížený s rangerom a nechcel nás pustiť ďalej, pretože naše zásoby vody sú nedostatočné a môžeme ohroziť svoj život. A že prečo nemáme camelback... Trvalo nám nejakú chvíľu, kým sme ho presvedčili, že je to all right a my si budeme naberať vodu na chatách, sú tam na tom hrebeni dve či tri. A fakt, systém fungoval, na každej chate už o nás vedeli vopred, že my sme tí s nedostatočnou zásobou vody a mali pre nás pripravené flašky...

To byla veselá historka z natáčení "Ako sme nemali camelbacky" :-)

Lubo

Tak to je spravny ekolog, smekam klobouk :-)
Inac pre PET-flaskarov niektore firmy robia taku hadicku s vrchnakom, co sadne ako uliaty na flasku. Takto mozes mat hybrid a za par sto korun :-)

JarinoM

OndrejP,však ja tam píšem,že proti testu nič nemám,len mi pol litrové fľaše na boku batohu pripadajú oveľa praktickejšie a oveľa lacnejšie. Nezahadzujem ich,používam tie isté aj rok.

Lubo

Najcastejsie sa to nosi priamo vo vnutri batoha, kde byva specialna priehradka na hydrovak. Na batohu je dalej otvor, kadial sa vyvedie hadicka von.

Pre batohy, ktore nie su kompatibilne, je zas vhodny vak ako je napr. Camelbak Unbottle, pretoze sa da lahko pripnut na batoh zvonka.

E.hemingway

Ta nadrz sa noci pod batohom? Ci na batohu? Myslim ze je to prakticka vec. Clovek nemusi vytahovat flase z batoha a usrkava si, kedy sa mu zachce.

Lubo

Pre mna ma rezervoar jeden podstatny rozdiel oproti flaske:
nezabudam pit pocas tury, co sa mi inak pred tym stavalo. Lahka dehydratacia bola takmer pravidelna. Hydrovak spolahlivo (v mojom pripade) pomaha predist tejto neprijemnosti.

P.S. Ondrej ma pravdu, cielom testu nebolo zistit, ci je vhodne nosit hydrovak, ale ak nosit, tak ktory je najlepsi spomedzi testovanych.

OndrejP

JarinoM> ako cistis PET flasu?

ked vyprazdnis PET flasu, co s nou spravis? ak ju stlacis koli priestoru v batohu, vies ju znova pouzit? ak nie, nevadi ti, ze ti zabera miesto na / v batohu?

vacsina ludi plastove flase vyhadzuje. zda sa mi ekologickejsie mat jeden rezervoar niekolko rokov.

celkovo, nechapem uplne o com hovoris. myslim, ze cielom testu bolo najst rezervoar, ktory s vecami, co spominas problemy nema. a to sa stalo. inak ani taky lavor nema problem s prietokom a cistenim... :-)

JarinoM

Nič proti testu,ale PET fľaša žiadne problémy s čistením,alebo prietokom vody nepozná.

OndrejP

Lubo> ja mam msr, davam normalne do neho jontak, po ture ho preplachnem a necham osusis vyveseny, a nemam problem. skor mam problem s tym, ze ked som vytiahol naustok z hadicky (chcel som ho ocistit), nevedel som ho poriadne dat naspat. hadicka ma dve vrstvy, vnutri hrubej je taka tenka ktora sa ale pri nasuvani naustka zrolovala, takze tekutina nepretekala. vyriesil som to tak, ze som nasadec trosku namastil (napr. maslom) kusok hadice som odrezal a potom to uz slo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum