Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Tomaash

Vdaka, sypem si popol na hlavu, nejako som si to nevsimol :-|

FunTTomas

tomaash: stačí si prečítam uvedený článok a zistíš, že začiatok prác plánujú po Veľkej noci. Dolné diery budú prístupné bez obmedzenia a Nové diery budú počas prác dočasne uzatvorené.

Bulat

to Merhorn: Stoh a hreben na Chleb je v pohode, to je dost daleko od lanovky, takze tam uz tak obrovská prevadzka nie je. Najexponovanejsie su prave tie Rozsutce no a V. krivan, bo tam ide lanovka

Merhorn

Tak to som rad, ze som uprostred leta zazil oblast medzi Poludnovym grunom a Medziholim takmer bez ludi. Stretli sme ich zopar, ale to boli tzv. "ozajstny" turisti a taki mi vobec nevadili, skor naopak. :)
Len malo momentov sa vyrovna zazitku sledovat pomalicky zapadajuce slnko z Medziholia :)

Bulat

No v burke by mi ti ludia absolutne nevadili, to by som sa na ten Rozsutec vobec neteperil. Ale taktiez som bol toho svedkom, ked sme preckavali burku v Medziholi a spusta "machrov" si to svihali hore po retaziach na vrchol V. Rozsutca.

Janovarga

to bulat: no tak to by som netvrdil.Ja som zazil Rozsutce v burke (samozrejme som ju preckaval v medziholi)a pozoroval som dost ludi ako sa tam trepu aj s dazdnikmi.Ale to je na inu diskusiu

Bulat

No, ked chce clovek zazit Rozsutce bez ludi, musi si hodne skoro privstat. alebo sa tam vypravit v zlom pocasi :)

Clarette

Som rada, že sú v článku spomenutí aj štvornohí turisti. Pretože práve to ma zaujímalo, či sa tam dá ísť aj so psom. Hlavne kvôli tej reťazovej časti som spochybnila. Inak to ako prenášajú tie "teliatka" ma kus pobavilo. Dosť sa čudujem, prečo takí ľudia svojho psa nenaučia chodiť po rebríku. Moja to priam miluje, preto nám také úseky vôbec nevadia. Ona sa z toho teší, keď zbadá rebrík. A tiež s tým púšťaním na voľno - stačí pevný postroj, trekkové voďo (tzv. amortizér), na seba sedák (ja zvyčajne pripnem len o batoh) a nie je žiadný problém. :))

MisoB

V Novych je viac rebrikov a su dlhsie. Kedze je lepsie ist rebrikmi nahor, tak jednoznacne odporucam ist z Podziaru dolu Dolnymi dierami na Ostrvne (MxŽ) a odtial hore Novymi dierami s pokracovanim lesom spat na Podziar.

Msml

Ahojte. V ktorom smere je lepšie ísť Nové a Dolené diery z Podžiaru? Chceme ísť s malým dieťaťom (5 rokov). Je lepšie ísť najprv Nové a potom Dolné? Za rýchle odpovede ďakujem :))

Blahola

Ahoj Soňa,
Fajn článok opisujúci jedny z najkrajších miest MF. S deťmi som to absolvoval dvakrát, keď boli malé. Pri štveraní na malého fešáka, ja som mal strach a deti mali z toho srandu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum