Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Malý Rozsutec síce nezaberá taký priestor (ľudovo nerozťahuje sa) ako jeho väčší brat a nepúta pozornosť z takej diaľky, zato zblízka vyráža dych. Je to vrchol so všetkým, čo k tomu patrí - skaly, reťaze, suť a krásne výhľady. A k tomu príchod tiesňavami s vodopádmi a rebríkmi a romantickými horskými lúkami.

Peter Straka

Vidím Soňa,
že si sa do Malého Rozsutca a okolia zaľúbila:) Jeho zdolanie je skôr otázka psychiky ako fyzickej kondície, veď keď to zvládli moje úradnícke ručičky spolu s 15 kg batohom, tak to musí zvládnuť každý priemerný turista.

Sona

Mas pravdu, je tam uzasne. Uz sa tesim na najblizsiu navstevu :-)

Kukikuk

Peknyyyy clanocek a este aj moja oblubena lokalita. Dufam, ze na jesen sa mi tam podari zavitat.

Trzovka

Pekný článoček....Ja som v Terchovej bola na školení a strašne sa mi tam ľúbilo, chcela by som tam vziať deti (11-13r.) zvládli by takúto túru?

Sona

Podla mna v pohode, ak su aspon troska sportovo zalozene. Ja ako dieta som chodila parkrat do roka na turisticke dovolenky po Slovensku a retaze boli vzdy atrakcia, nikdy som sa nebala.

Bacaardi

dobry clanok:-). takze retaze a ferratka styl nie je az taky narocny?

Sona

Dakujem :) Myslim si, ze je to okej. Moja mama deklaruje, ze ma strach z vysok, ale nemala tam najmensi problem. Myslim, ze to ponala ako vyzvu :-)

Merhorn

:) Pekny clanok, ake prijemne osviezenie dneska :) Strasne ma mrzi,ze som na Malom a vlastne ani na Velkom Rozsutcu nebol a to som som bol uz vo Vratnej aj Stefanovej a jej okoli tolko krat, no vzdy do toho nieco prislo. Naposledy bratova slaba kondicka :D No nezabili by ste ho,ze po 30km hrebenovke v ten den uz nemal vydrza na dalsich 10km cez Rozsutce? :D

Bacaardi

fuj, brata treba zabit!:-)
merhorn, jedne z rozsutcov si sprav... aj ja som dlho trpel ze som ani na jednom nebol... byt tam je dobry pocit :-)

Merhorn

Spravim ich oba naraz to uz by som nemohol ist na jeden a druhy nechat len tak, len ja by som to chcel dat smerom na Terchovu kvoli tomu useku po tej suti, no zaroven by som radsej chcel ist radsej smerom na Zazrivu, uvidime. Spravim to najskor tak,ze do Medziholia a potom hore dole cez Velky, na Maly a ako Sona sla do Terchovej a usek do Zazrivej si necham na ten raz ked pojdem komplet Krivansku MF za jeden den, ale to si bude musiet brat trosku zamakat na kondicke alebo zobrat niekoho kto ma aj lahsie prevody vo vybave :)

Bacaardi

komplet krivansku a jeden den... a kde su prijemne pohlady, fotenia prestavky a vobec vsetko vychutnavanie si prirody a prostredia?:-)

Merhorn

Bacaardi, my s bratom sme presli od Vrutok cez Suchy, cez krivane a az po Stoh a potom do Medziholia a nasledne do Stefanovej a tak pohodovo,ze mas az mrle brali :) a to som fotil straasne vela, sli sme sa nejst na Snilovskom sedle, zanacoval som do GPS, proste pohodicka a samozrejme aj cucoriedky cestou a dosli sme po siedmej do Stefanovej, aj by som to siel ja tak o siedmej som bez problemov az v Zazrivej :) da sa to spravit a myslim,ze to nie je ani az tak tazke :) Uvidime, tento rok to uz nepojdem lebo uz su kratke dni a zas po tme chodit, to je o com potom :) Tes sa na mna hreben MF o rok :)

Lolisha

Bola som na Malom i na Velkom Rozsutci..Velky som uz bola davnejsie a pamatam si ho menej, ale tento Maly z Dier som bola tak cca pred 4 rokmi a pamatam si ho este dobre :)
Je tam naozaj velmi pekne a tie retaze nie su az tak extra narocne, ze by sa ich bolo treba obavat..ako povedala Sona,a ked tam ide rodic s malymi detmi, pre tie je to skor atrakcia.
Tento vikend som bola vo Fatre na Ostrej a kopa detisk tam tie retaze, co su tam, zliezala s ohromnou radostou..nepobadala som nejaky strach

Bean

Podla mna idealna jednodnovka so zaciatkom v Strecne je asi tak po Medziholie, resp. este dole do Stefanovej. Kazdy meter dalej, t.j. skriabat sa este cez oba Rozsutce nie je nemozne, zvladli by urcite viaceri z nas, ale to uz je viac o vykonnostnom sporte ako o turistike, suhlas s Bacaardim. Je rozdiel "strielat" fotky takmer za jazdy, jest cucoriedky len tie, co nahodou uviaznu medzi prstami, oddychovat len pri jedle atd. Ja nemam problem vyvalit sa niekde aj na hodinu, ak sa mi tam paci, pripadne aj hodit slofika, ked slniecko prijemne hreje :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma