Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Krivánskej Malej Fatry

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Krivánskej Malej Fatry

Pri plánovaní poslednej túry v sérii, ktorú som mal možnosť absolvovať s bratom v strede leta, som si vytýčil nasledujúce kritériá - skúsiť hrebeňovku, ideálne za jeden deň a zároveň aby bola čo možno najatraktívnejšia. Riešenie tohto rébusu bolo ľahšie, ako som si myslel. Mal som ho na očiach každý deň. Hrebeňovka Krivánskej Malej Fatry.

Spacer

Cavte,
viete mi povedat ako to v tychto dnoch vyzera na hrebeni? hlavne usek suchy vrch - velky krivan.
Ci je to vyslapane, alebo bez sneznic ani neist.
Dik

Jaroslav.manka

Hreben Krivanskej Malej Fatry a tiez celu Vratnu doverne poznam z mojej zivot.turistiky a je to tam pekne.
Hreben KMF som absolvoval posledne roky asi 10x a bral som to ako kondicnu fyzicku previerku obycajne koncom maja alebo na zaciatku juna az na to, ze zaciatok v T.Klacanoch a koniec v S[tove alebo v Rieke. Je to pekne a doporucujem.
S pozdravom Jaro Manka

Merhorn

Ahoj petrce, kadial presne pojdes v MF?
Ja idem zajtra do VF na Lucenec a strihnem si to z neho asi rovno do Jasenskej doliny, potom napisem clanok o tomto menej navstevovanom ale malebnom vrchu :)

Petrce

Vydařený článek, pěkné fotky. Podobnou trasu jsem šel v minulosti. Už se těším na říjnový trek po Malé Fatře...

Daulagiri

Merhorn:
Naša trasa bola: v pondelok 1. 9. sme vyrážali z Párnice cez Osnicu, Stoh, Steny a Chleb na Chatu pod Chlebom a v utorok sme pokračovali cez Kriváne a Suchý na Chatu Kľačiansku Maguru a do Turčianskych Kľačian.
Krásna trasa, počasie, proste všetko.

Merhorn

A aku ste mali presne trasu daulaghiri? Dakujem za pochvalu :)
Inak chcel by som poprosit ak sa tu nahodou vyskytnu ti dvaja ktorych som stretol na Stohu tak dajte vediet :D ty v okoliaroch si riaden haluzak ale v pohode :D
Vy dvaja ste sli cez Osnicu do M. Lucivnej lebo ste tam boli ubytovany, hocikto kto sa id nech napise :DD

Daulagiri

Pri prečítaní názvu tohto článku som sa pousmial, pretože práve včera som sa z tejto nádhernej hrebeňovky vrátil. Šli sme to však 2 dni a z Párnice do T. Kľačian. Je to naozaj jedna t top turistických akcií aká sa na Slovensku dá podniknúť.
Inak pekne napísané a tiež musím pochváliť vydarené fotky.

Orlicky

Prešiel som túto trasu mnohokrát, ale v roku 1974 v 8 člennej partii (rôznej výkonnosti) sme išli z rázcestia vo Vrátnej do Štefanovej, odtiaľ cez Poludňové skaly "nadivoko" na V.Rozsutec a potom už po hrebeni - so zastávkou na pivo na ešte existujúcej chate pod Chlebom - až do Turč. Kľačian. Tu cestou dedinou na autobus do Martina predniesol najviac zničený účastník prechodu pamätnú vetu: "A na budúcu sobotu urobíme Tatry. Doobeda Nízke a poobede Vysoké..."

Petr Sadecky

Já jsem si to dal před měsícem z druhé strany Strečno-Kriváň-Rozustec-Štefanová... protože to nejlepší na konec a to pohled z Rozsutce je.. :o))

Merhorn

Ty miso kedy si zvykol vyrazat z Bieleho Potoka a kedy prichadzat do Strecna?

MisoB

No jasne, dva roky po sebe uz vynechat nemozem... to by bol priznak, ze mi uz hrdzaveju klby :)
Ja vzdy chodievam z opacnej strany, asi je to lepsie vychutnavat si Rozsutce na zaciatku... od chaty pod Suchym do Strecna uz cloveku nic take neujde. A veru zo Zazrivej som este nesiel... ale ved detaily dohodneme potom...

Merhorn

Miso pripravuj sa, lebo buduci rok mozme dat Vrutky, pripadne Stresno - Zazriva, cez oba Rozsutce samozrejme, co ty na to?
A zaroven pozivam aj Bacaardiho a Blaholu ktory uz svoju ucast mam pocit neformalne prislubili :)

MisoB

merhorn, opravene :)
BTW dik za clanok, lebo tento rok som svoju pravidelnu hrebenovku z Bieleho Potoka do Strecna nejako nejako nestihol... tak aspon takto virtualne :)

Merhorn

chcem len este upozornit,ze je tam chyba, ma tam byt k popisu fotky stupanie zo sedla pod suchym na suchy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum