Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Janka pod Kyprovom

Diskusná téma K článku: Zrub Janka pod Kyprovom

Oblasť Slovenského rudohoria je chudobná na turistické chaty. Aj tých pár zariadení, čo sú k dispozícií, ma obmedzenú víkendovú prevádzku. Často sa turista musí spoliehať na náhodne objavené lesné zruby, drevárske koliby, opustené salaše či otvorené senníky. Výnimkou nie je ani široké okolie vrchu Stolica. Jedinou možnosťou núdzového prístrešia je Chata ŠL Janka.

Mnicky

V pondelok sme sa zlozili na verande pocas hrebenovky Rudohoria. Hoci vsade naokolo strasne fucalo, v kryte chatky sa dalo pokojne prespat. Chatka sa inak trochu preraba - rano sme kecali s lesnikmi - prirabaju septik a kupelnu.

Libor M.

Je to skutocne oaza pokoja.
Odpocinok pri ceste na Stolicu. Skvely pramen za chatou.
Dobre dostupna aj bicyklom, ci uz z Revucej, alebo z Javorin. A v zime z Javorin vyborna trat na bezky.
Dakujeme aj touto cestou, pan Nosko.

Ing. Nosko Marek

Pracoval som osem rokov v Štátnych Lesoch na LS Revúca a hodne ma prekvapili tieto pozitívne reakcie. Na uvedenej chate som sa mnohokrát zdržiaval aj s rodinou a priateľmi a samozrejme som sa podieľal aj na jej doterajšom vzhľade.
Verím že bude návštevníkom Stolických Vrchov ešte dlho slúžiť.

Bodo1948

Je to nedaleko odo mna,chystám sa tam 10 rokov,a ešte som tam nebol.Ako je to možné?

Svatopluk stepanek

pre tono
pan zahradnik uz sa tesim na vase dalsie clanky
a mala oprava - ma byt "skoda pristresku v slanskom sedle "...

Tono

Tiez som spal na terase chaty Janka. Isiel som z C. Skaly cez Stolicu do Sl. Krasu, ale chytil ma vytrvali dazd. Tak som sa tam najprv skoval a kedze peprestavalo silno prsat, nakoniec tam aj prespal. Rano bolo super pocasie a tura dopadla vyborne! Super clanok.

Uz musim konecne zase nieco napisat aj ja, nie sa len venovat businessssu... :o)

Svbatopluk stepanek

chata janka - pevny bod a istota. najvyssie pohodlie pre cloveka s plecniakom a bez flase vody a bez stanu. ani neviem kolkokrat som na verande spal. skoda pristresku vo svermovom sedle, kedysi byval taky aj v sedle severna luka.

Trzovka

Chcem prispieť k tomuto článku, ktorý je naozaj veľmi dobrý. My sme túto chatu navštívili asi v roku 2001 s malými deťmi a bolo to v pohode. Krásna príroda, bez civilizácie - skvele. Tohto roku sme boli aj na Stolici vďaka našim skvelým priateľom z Revúcej. Ešte raz chcem pochváliť autora článku. Pekné slniečkové dníčky všetkým Ada

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum