Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cestou-necestou na Gerlach

Diskusná téma K článku: Cestou-necestou na Gerlach

Pred týždňom sme sa s bratom rozhodli skúsiť si výstup na Gerlach. Táto túra mi ležala v hlave od minulého roku, keď som ju na poslednú chvíľu musela kvôli chorobe odrieknuť. Zarezervovali sme teda v Spolku horských vodcov sprievodcu a v piatok sme sa spolu s známymi (ktorí ale mali iný program) vydali smerom do Tatier.

Petr Sadecky

Škoda toho počasí, ale jinak pěkný článek... Já jsem tam chytil kdysi něco podobného, zima, mlha... Nakonec jsme to museli kousek pod vrcholem otočit a prvním žlabem (pěkně prudký) sejít dolů do Batizovské doliny... tak snad příště. :o))

Bacaardi

ja by sm len poznamenal, pretych co tatry nepoznaju, ze zo Strby nechodi elektricka... :) tam chodi zubajda a potom zo strbseho az ide elektricka...
ale myslim ze toto bol uplne zbytocny prispevok....

Matus

chyba v texte: v druhom odstavci je spomenuta Batizovska proba - "Pod Batizovskou próbou sme potom znova stretli skupiny idúce hore na Gerlach.". Nemalo tam byt Velicka proba, ktora sa dalej spomina v tretom odstavci? Batizovskou sa islo dole.

Tento rok som isiel na gerlach v zime. Hore Krcmarovym zlabom a potom traverzom az do Batizovskej proby a dalej na vrchol. Na hrebeni sme sa dostali do oblakov. Traverz co vam trval 45 minut sme isli 4 hodiny. Tiez to neboli najvhodnejsie podmienky, ale vela mi ten den dal.

Kp

ano, mas pravdu, prva proba je velicka (vystupova), druha batizovska (zostupova), poplietla som to:(

PeterB

Keby trasu na gerlach vyistili feratou ako je to bežné v Alpách nemuseli by sme platiť horským vodcom úžernícke peniaze za pochybnú istotu a bolo by to ďaleko bezpečnejšie. Aj keby sa trebárs dole vyberal rozumný poplatok. Mimochodom za parkovanie 160 Sk dolu je ˇaj tak veľmi veľa.

Bacaardi

cestou necestou, polem nepolem,
jedu za tebou, se svym malotraktorem...

horski vodcovia - kapitola sama o sebe. nikto nevie presne ako to je a bolo. cista pravda je, ze na gerlastek viedla krasna turisticka znacka. hanba tym, ktori ju zrusili...

I

Takýchto článkov by tu malo byť viac, nech si všetci "sviatoční" turisti uvedomia, že hory nie sú vždy ako na pohľadnici, a primerane tomu vyberali náročnosť túry a vybavenie.

Merhorn

bacaardi, mmm mas rad MIG21? :)
Sbohem zlutyyy dvouplosniiku, nad prazskyym hradem, piloti koouri dyymku :) Tu vec mam rad :)

Raymond

Peter B , preco tu zasae vkladas taketo prispevky, chcestu hadky na vsetkych frontoch ved o tych vodcoch sa tu uz zutivo debatovalo neraz. Neviem o akej pochybnej istote to hovoris, ked ti chalani maju tolko odlezene co ty odzmurkane. Nech len gerlach a ostatne zostanu pre horolezcov.

Jano varga

..na taketo tury sa spomina najlepsie.Staci si osvojit heslo,ze za dobreho pocasia to dokaze kazdy:-)..Inac pekny darcek k 70tke-niekto chcel asi dedit:-)

Rbr69

vdaka nepriaznivemu pocasiu o to lepsie citanie, pekny clanok a asi dobry zazitok

Merhorn

Ale tak ma napadlo v suvislosti presne ako sa pise v clanku. Ako sa zabrani ak leziem aby mi cez rukavi nenatieklo do bundy? Predpokladam,ze nejake rukavice nebudu riesenim (chcem povedat,ze nechcel by som aby boli)

Hasty

@merhorn
kup si latexove rukavice a odcvakni si z nich len kusok okolo zapestia a natiahni na koniec rukavov

Bacaardi

merhorn - poznam akurat tu jedu:-)...
zlata pesnicka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov