Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Záver Sopotníckej doliny

Diskusná téma K fotke: Záver Sopotníckej doliny

Pohľad na záver Sopotníckej doliny a hrebeň Prašivej ktorému dominuje Veľká Chochuľa z chodníka pod Ondrejskou hoľou. Grúňom s poľanou (v strede fotky) vedie zelená TZT z V. Chochule do Brusna. Na trase, na hranici lesa je vyrabovaná poľovnícka chata Tajch. Je otvorená a dá sa tam schovať aj v zime. Na mape Shocart je zakreslená o grúň vedľa.

Chors

Fago: Prameň tam nieje, ale 250 m upraveným chodníkom po vrstevnici na západ je potok. Chata je momentálne uzamknutá, ale prenocovať sa dá v podkroví. Je tam bordel, ale sucho, strecha je ok.

Fago

je v blizkosti chaty TAJCH daky pramen alebo v jej okoli...

Daulagiri

Áno muska schádzal som do Brusna, skúšal som otvoriť dvere, ale nešli tak som len nakukol dnu. Možnože sa dáko dajú otvoriť, ale zasa podrobne som to neskúmal. Inak medzi touto chatkou a dnom doliny bolo trošku chudobnejšie značenie, ale dalo sa prejsť v pohode. A Sopotnická dolina je strááášne dlhá a najviac ma mrzelo že z nej nebol výhľad na hrebeň, ktorý som chcel odfotiť ožiarený zapadajúcim slnkom.
O chvíľu pridám z tejto trasy jednu fotku.

Muska

Šiel si do Brusna? Moje informácie sú asi spred dvoch rokov, ale vždy sa snažím zisťovať si aktuálne info od domorodcov z Brusna. Keď som tam teraz bol neskúšal som sa dostať dnu, lebo na terase obedovali nejaký zberači čučoriedok.. keď sme sa neskôr debatili vraveli že chata je privretá ale že sa dá otvoriť, no neskúšal som. Určite sa tam na jeseň ešte chystám tak to presnorím pofotím a dodám info..
Viem len že lesákom vadilo ak tam kohosi našli..

Daulagiri

Pekná fotka z úžasného kraja, tamojší hrebeň som prešiel minulý týždeň.
K tej chatke: dňa 19. 8. som popri nej šiel a musím povedať že bola zamknutá, dostať by sa dalo asi len pod strechu.

Muska

Dá sa tam ľahko potrafiť lebo značený chodník prechádza terasou chaty. Zostup z Chochule trvá cca 30 min. a klesanie je asi 300 výšových metrov. V chate býva pravidelne neporiadok. Vykúriť sa dá jedna izba kde sú matrace a možno ešte aj kovové postele. Miesto asi pre 5 - 6 ľudí. V zime sme museli spriedušniť komín pretož bol komplet pod snehom.

Muska

Pokúsim sa.. no zatiaľ nemám dobrú fotodokumenáciu.

Funttomas

Blahola,
minulý víkend bol budovaný veľký prístrešok v Hiadeľskom sedle. Ak výstavbu neprekazil dážď v sobotu, tak by už mal byť hotový. Prespať sa dá aj v Korytnici v opustených kúpeľoch. Treba pohľadať objekt s arkádou.

Blahola

Na prenocovanie by mi pomohli údaje, o ktorých hovorí Matúš. Chystám sa tam na budúci týždeň a chát zakreslených v našej mape je poskromne.
Ak viete aj niekto iný o možnosti nocľahu pod Chochuľami z liptovskej strany, dajte vedieť.
Ďakujem.

MatusM

Ahoj, a neskusis o tej chatke napisat kratky clanok?
Staci 2-3 fotky, priblizne zameranie a opis polohy, popis samotneho objektu a odkaz na chatku sa po publikovani clanku objavi priamo na mape (www.turistickamapa.sk).
O tejto moznosti noclahu/utocista sa tak dozvie nepomerne viac turistov, ako z tejto fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky