Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Slavosovsky tunel (Gemerske spojky)

Diskusná téma Slavosovsky tunel (Gemerske spojky)

Nemate niekto informaciu ako je to s priechodnostou Slavosovskeho tunelu? GPS suradnice vstupov by sa tiez hodili :) Vdaka

Phalike

Tak nejake to aktualne info z 15.maja: Prave pocas nasej navstevy sa pracovalo na ocistovani portalu od nanosov bahna a podobnych srand, tazke mechanizmy ficali o dusu, ze vraj sa aspon trochu pohli lady co sa tyka jeho oficialneho spristupnenia, zohnali sa nejake peniaze tak sa pomaly robia , nazvyme to "pripravne prace" v ramci moznosti aktualne ziskanych prostriedkov...pridam aj nejake to foto...ale tunel je od Koprasa bezproblemovo pristupny.

Jjano

Inak, myšlienka cyklotrás po zrušených/nedobudovaných gemerských železniciach žije. Nie je to nič reálne v blízkej dobe, ale viacero ľudí sa touto ideou zaoberá a myslím, že do zabudnutia neupadne, skôr naopak.

Libor M.

Podla cerstvych informacii
vcera a dnes nadsenci cistia vstup od Koprasa, takze by to malo byt uplne v pohode....

Libor M.

To phalike:

drzim palce a napis, aky je aktualny stav, hlavne na strane od Koprasa to byva limitujuce. Z tejto strany nie je jednoduche najst vstupny portal.

Podla mojich informacii aj ludia z Magnezitoviec sa snazia. Vlani upravovali pristup k tunelu, na zaciatku tunela (najviac blata) bol urobeny chodnik z drevenych paliet.
Tunel pod Dielikom - od Murana bol otvoreny (august 2008)

Phalike

Chlapci hodnotna diskusia, dakujem, chystam sa tam v piatok to konecne kompletne preskumat, lebo zatial som absolvoval len viadukt a Koprassky tunel, a taktiez dohadujem stretko so starostom Slavosoviec, ktory je naozaj ako samotar v tejto veci....mam sice nejake to echo ohladom pripravovanej cyklotrasy z Revucej do Tisovca, po trase nedostavanej zeleznice ale bez tunela Pod Dielikom, lebo tam uraduju netopiere a ochranari...vsetko v dobrom ale slavosovskemu tunelu naozaj nic nestoji v ceste, a co som vysnoril na nete tak existuje par cyklotunelov vo svete ale Slavosovsky by ich svojou dlzkou tromfol s prehladom, ale zatial je to asi vsetko len zbozne prianie v regione v ktorom je unikatna akurat tak nezamestnanost. Ale som rad ze existuje par ludi ktori prejavuju zaujem, mozno sa casom kazdy clovek hodi...

FunTTomas

Koprášsky viadukt hiking.sk/…/revucka_vrchovina… a Koprášsky tunel sa dočkali označenia na hlavnej ceste medzi Revúcou a Jelšavou na križovatke v Magenzitovciach – Teplá Voda (závod) turistickamapa.sk/?x=20.21657… typickou hnedou cestnou tabuľou, ktorá upozorňuje na zaujímavosti regiónu. Lenže, keď odbočíte do Magnezitoviec, tam už odbočka do Mníšan nie je. A ani v samotných Mníšanoch žiadne smerovky. Ak nemáte mapu alebo neviete po slovensky, tak sa cieľa nedopátrate. Toto kompetentní nedotiahli.
Odporúčam navštíviť Koprášsky viadukt a tunel, lebo sú vo veľmi dobrom stave a dobre dostupné. Koprášsky tunel je odvodnený na rozdiel od Slavošovského tunela. Tunel pod Dielikom medzi Tisovcom a Muráňom je pre zimovanie netopierov uzavretý mrežou a navyše na tisovskej strane je zavalený a zaplavený, tak môže hroziť ďalšia deštrukcia.

Lubo: osvetlenie tunela solárnymi panelmi je dosť nereálne, lebo nestrážené by tam dlho nevydržali… Infraštruktúra medzi Koprášskym viaduktom a Koprášskym tunelom už je. Stojí tam veľký prístrešok ;-).

Lubo

Je mi to jasne. Okrem revizie bezpecnosti a nadvaznych papierovaciek by bolo nutne spravit osvetlenie. To by sa asi dalo robit cez solarne clanky, aby prevadzka nebola draha. Taktiez terenne upravy cyklocesty. Dalej propagacia ako niecoho unikatneho. A ked by zacali chodit turisti, aj suvisiacu infrastrukturu by to chcelo. No nist, som zvedavy, co s tym bude...

Axel

To navrhni starostovi zo Slavosoviec. Ten je asi najaktivnejsi v tejto veci, no neviem ci nieco sam zmeni.
Samotny tunel si vyzaduje iba zabezpecenie vstupov, aj ked oficialne spristupnenie by si asi vyzadovalo dalsiu davku papierov.

Lubo

Nedokoncene Gemerske spojky by mohli dobre sluzit ako cyklotrasy. Bol by to unikat ... hoci penazi by to chcelo neurekom. Tak horsa na eurofondy :-)

Libor M.

Od Slavosoviec blato a kamene, zvladnutelne.
Od Magnezitoviec - Koprasa voda a blato (asi 100m usek), situacia sa meni podla dazdov. Ale vacsinou sa da prejst.
Odporucam na biku s celovkou, v smere od Slavosoviec je to mierne klesanie, nezabudnutelny zazitok.
A tiez dalsi kratsi tunel a nasledny viadukt v Magnezitovciach.

Axel

Potvrdzujem aktualnu priechodnost.

Višňák

Slavošovský tunel průchozí v celé své délce z jedné strany hřebene na druhou.

Axel

Podla aktualnych informacii (cca tyzden stare) z "vlakoveho" webu je Slavosovsky tunel momentalne nepriechodny - po mohutnych dazdoch zaplaveny a bahnom zaneseny portal blizsie k Revucej. Neviem, kedy dojde k naprave, ale osobne neverim, ze to bude v dohladnom case.
K Slavosovskemu portalu trafis bezproblemovo.
Pri zeleznicnom priecesti (a vlakovej zastavke v "starej" dedine) pojdes pomedzi domy smerom nahor po rozbitej lesnej ceste, az sa napojis na planovanu trat - zrazu si vsimnes ze ides skoro po rovine ;-)
Cez smetisko uz len stale po ceste do lesa. Vchod je taka velka ohradena jama pri lesnej ceste, ktora absolutne nicim nepripomina vstup do tunela.
turistickamapa.sk/?x=20.26836…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma