Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Od Nitrice k Váhu I.

Diskusná téma K článku: Od Nitrice k Váhu I.

Uprostred leta po návrate z dovolenky v južných krajinách mi ostali tri voľné dni. Sedím nad mapou blízkych pohorí a hľadám vhodné ciele, keď mi zrak zavadí o nápis "Rokoš". Uvedomujem si, že ešte zďaleka nemám pochodené ani kúty, čo mám "za humnami". Je rozhodnuté - tri dni strávim potulkami po mne neznámych častiach juhovýchodu Strážovských vrchov.

Peťko

Prameň, ktorému vďačím za život sa nachádza naľavo od ohniska v smere od Rokoša, asi päťdesiat výškových metrov dole. Myslím, že k nemu ukazuje aj významová značka.

MisoB

Vďaka Mario - uz si ich aj kreslím do mapy :)
Akurát som ich dal vyhľadávať v Strážovských vrchoch, ale zrejme si pri vkladaní nechal "Slovensko"... tak som ich musel nájsť medzi všetkými (cez autora)...

MisoB

Hej - zdravili sme sa... a bolo mi divné, čo za človeka sa to takto proti noci poberá po hrebeni s pílou na batohu :).
Keď tie pramene nie sú zaznačené v mapách, tak nám cudzincom v tom kraji je ťažko ich nachádzať... keby si ich trebárs mohol nahodit do GPS databázy, bolo by to super.

Mario Duchon

Dobrých prameňov je kúsoček pod hrebeňom v Nitrických vrchoch dosť. Dva v oblasti Kňažinových lúk, jeden veľmi výdatný pod Sedlom Rázdelie,a pod Čiernym vrchom sú dva, ďalej na Suchý vrch je to biednejšie ( kryštalinikum ).
Toho dňa sme sa stretli ja som sa vracal z potuliek a decimovania smrekovca na Rokoši s pílkou na vaku. Už zapadolo slnko a ja som ťa obchádzal na "nocovisku" :). Nevadí, nabudúce ťa už spoznám.

MisoB

Peťko, napíš prípadne (pre budúcich pútnikov), kde sa presnejšie na Kňažinových lúkach ten prameň nachádza (žeby GPS?) + ako je výdatný :)

Peťko

Už niekoľkokrát som prešiel túto časť tvojho víkendu. Vždy sa sem rád vraciam, pretože je to na jar dobrá previerka pre nadchádzajúcu turistickú sezónu. Hlavne, keď si to dáš nonstop.
S vodou som mal pri mojom prvom treku Nitrickými vrchmi tiež problémy. Nestačili mi ani tri litre vody. Na Kňažinových lúkach som pil asi hodinu.
Ďakujem za príjemné spomínanie.

MisoB

... a tú kurzívu som opravil - chýbalo jedno / ... :)

MisoB

Bolo by fajn, keby sa ti podarilo zistiť čosi o tej modrej... mohol by som ju pridať do hikeplannera a mapy.

MatusM

Zaujímavé, že fakty k túre zostali napísané kurzívou (asi vďaka poslednej vete článku), vyzerá to fajn :-)

MatusM

Mišo, vďaka za report z týchto končín, musel som si ho prečítať už v noci. Teším sa na ďalšie pokračovanie(a).. Tá modrá zo Suchého vrchu schádza zrejme do Liešťan, iné možnosti sú menej pravdepodobné. Keď sa tam raz vyberiem, skúsim ju trafiť zdola, ako nástup na jednodňovku by bola akurát.

Miroslav Svítek

Svojho času,keď sme robili hrebeňovku Nitrických vrchov,bol výdatný prameň pri poľovníckej chate pod Čiernym vrchom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov