Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok pod vrchom Laurín

Diskusná téma K článku: Prístrešok pod vrchom Laurín

Počas letnej túry v Kremnických vrchoch som sa dostal do oblasti vrchu Laurín. Putujúc jeho východnými svahmi ma značka priviedla k malému prístrešku. V nasledujúcom článku sa vám budem snažiť bližšie priblížiť jeho polohu a opísať možnosti nocľahu. Zhodou okolností, ako som vstúpil pod jeho strechu, začala sa krátka, ale na zrážky výdatná letná prietrž mračien.

Tono

Ahoj Lubo, dakujem za zaujimave doplnenie informacii k pristresku. Mimochodom, v dohladnej dobe vyjde clanok aj o pristresku v sedle Laurin. Ak budes mat cestu do BA, zavolaj, dame pivko. Tono

LuboO

Uf, omyl, toto je ten pristresok pri zakladoch starej stavby, druhy je v sedle Laurin, kde sa v podstate prechadza cez hreben zo Sielnickej casi (doliny), do Badinskej. Su si dost podobne, ale mam taky pocit, ze ten v sedle nema kryte steny.

LuboO

Tak v tomto pristresku, (volali sme ho altanok), som stravil vela chvil, vzhladom na to, ze kedysi som v tych horach robil horara. Mimochodom, par sto metrov od pristresku sa nachadza dalsi pristresok, tohto isteho charakteru, hned vedla zakladov starej stavby. Traduje sa, ze to bol jeden z dvoch hostincov, ktore pouzivali furmani, prevazajuci kedysi davno zlato z BB do Kremnice. Cesta bola rozplanovana na tri dni, t.j. dva noclahy, prvy bol v spominanom hostinci, druhy bol v lokalite Hostinec, kde je znama chata. Pri zakladoch prvej stavby sa daju najst este prastare ovocne stromy, ak tam este su, a stary Cyprustek Lawsonov, ale aj ten bol uz od zveri tak poskodeny, ze netusim, ci este zije. Ta lokalita sa nazyva Spaleny dom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov