Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Výzva Aj my sme Tatry uspela

V utorok 19. 3. 2019 prijal minister životného prostredia László Sólymos zástupcov iniciatívy Aj my sme Tatry.

Sólymos: Na novom návštevnom poriadku TANAP-u musí byť všeobecná zhoda

Výsledkom stretnutia je rozhodnutie ministra o pozastavení procesu schvaľovania návrhu návštevného poriadku, s cieľom vytvoriť dostatočný priestor pre diskusiu.

„Návštevný poriadok nášho najstaršieho národného parku musí predovšetkým rešpektovať ochranu prírody, ale zároveň musí byť moderný, prehľadný a spĺňať potreby návštevníkov národného parku.“
László Sólymos, minister životného prostredia

Po prijatí a zapracovaní všetkých návrhov a pripomienok bude pôvodný návrh návštevného poriadku TANAP-u doplnený a v čo najkratšom čase prijatý. Návrh nového návštevného poriadku, ktorý pripravila Správa TANAP-u, pôvodne počítal s viacerými zmenami. Tie sa týkali najmä dĺžky sezónnej uzávery, obmedzení pre horolezcov aj psičkárov či regulácie geocachingu. K tomuto návrhu však prišlo niekoľko pripomienok, vrátate hromadnej pripomienky iniciatívy Aj my sme Tatry.

Nový návrh NP sa bude tvoriť pod gesciou generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody, a k tomuto procesu budú naše organizácie prizvané. Bude to ešte dlhá cesta, ale toto bol prvý rozhodujúci krok k lepšiemu NP TANAP-u.
Igor Koller, SHS JAMES

Zdroj: ajmysmetatry.sk

Ďalšie texty k téme

Novinky

Novinka

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva. Rozhodol o tom Okresný úrad Banská Bystrica, ktorý to zdôvodňuje presahom živelnej pohromy medzi okresmi Brezno, Revúca a Detva. (tasr, n)