Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Sezónna uzávera v TANAP-e

Od nedele 1. novembra platí v Tatranskom národnom parku sezónna uzávera turistických chodníkov. Väčšina z nich sa opäť otvorí 15. júna 2020. 

Počas zimnej sezóny sú otvorené chodníky na všetky vysokohorské chaty s výnimkou Chaty pod Rysmi.

Zo štítov vo Vysokých Tatrách je dostupné Predné Solisko po červenej značke od Chaty pod Soliskom. Vysokohorské sedlá nie sú otvorené, s výnimkou sedla pod Ostrvou. V Západných Tatrách je z vrcholov možné ísť na Smrek, Baranec a Plačlivé. Konkrétne prístupové trasy, kadiaľ na ne môžete vyjsť, nájdete v tomto článku

Uzavretý je aj modro značený chodník medzi Tatranskou Štrbou a Štrbským plesom kvôli rekonštrukcii ozubnicovej železnice.

Tatranská magistrála je otvorená celoročne od rázcestia Tokariny v Západných Tatrách cez Podbanské, Tri Studničky, Štrbské pleso, ďalej cez Trigan na Popradské pleso, sedlo pod Ostrvou, Sliezsky dom, Hrebienok po Skalnaté pleso. Odtiaľ je magistrála zatvorená až po Ždiar s výnimkou úseku Chata pri Zelenom plese - Veľké Biele pleso. 

Podľa HZS je vo Vysokých Tatrách od 1900 m n.m. nový sneh. V najvyšších polohách Tatier je v žľaboch miestami do 30 cm snehu.

Novinky

Novinka

Opatrenia na ochranu prírody podľa vedcov fungujú. V prvej štúdii svojho druhu skúmali stovky opatrení v rôznych častiach sveta, niektoré už z konca 19. storočia. V dvoch tretinách prípadov mali pozitívny dopad. Niekedy zo snahy o ochranu istých druhov profitovali iné, pôvodne nezamýšľané. (bbc)

Novinka

Uzávera cyklotrasy Jurava – Od pondelka 29. 4. 2024 bude opäť uzatvorená cyklotrasa Jurava medzi Seneckou cestou a mostom Vajnory. Dôvodom sú stavebné práce ponad cyklotrasu, ide o montáž prefabrikovaných nosníkov.