Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma JAVORNÍKY

Diskusná téma JAVORNÍKY

Ahojte,

chystáme sa na hrebeňovku Javorníkov nasledujúci víkend. Čadca - Portáš. Viete mi poradiť ako si prechod rozdeliť do 3 etáp (dní) a kde sa dá prespať (nejakú útulňu, opustenú budovu)? Vďaka :-)

Sobi

máme kríženca labrador -border kólia - je veľmi aktívna a od mala s ňou pravidelne chodíme von (na prechádzku) denne prejdeme aj 5-6 km.

Na Kasárňach sme raz boli (nie ubytovaní), ale bolo tam krásne a chceli by sme využiť voľný víkend - tak sme uvažovali Biele Karpaty/Javorníky - no dnes sa musíme rozhodnúť akú túru a poobvolávať aj vzhľadom na to, že pôjdeme so psíkom a neviem, či sú tieto ubytovacie zariadenia dog friendly :-)

Zdenči

Aj tak sa dá. Na hrebeni odporúčam niečo na Kasárňach alebo aj u toho Cipára na Semeteši...len neviem, či budú mať voľné takto na poslednú chvíľu. A v doline sa dajú pekné túry na všetky svetové strany robiť napr. z Makova.

Sobi

uvidíme :-D berieme 1 batoh naviac :-D (pre istotu)

prípadne rozmýšľame, že by sme sa niekde len ubytvali na 2 noci a robili stadiaľ krátke túry :-D

Zdenči

Fuuuha...len aby šteniatko nebolo viac na rukách ako na zemi :-)

Sobi

Vďaka za radu, totiž ideme buď v piatok ráno/prípadne vo štvrtok večer po práci. V nedeľu by sme chceli ukončiť túru. Len potrebujeme nejaké ubytovanie. A ideme ešte so psíkom - šteniatkom (4mesiace - dúfam, že to dá) :-)

Zdenči

Prespať by sa dalo aj v rozhľadni, príp. prístrešku na Kamenitom hiking.sk/…/mladsi_surodenec.…. Sem by ste sa za jeden deň z CA mohli dostať (23,5 km). Prípadne, ak potiahnete až na Semeteš, tak tam sa dá ubytovať U Cipára ucipara.sk/
Ďalší deň predpokladám, že sa dostanete až za sedlo Melocík, ak nie až na Kasárne. Na Čerenke sa dá prespať tu hiking.sk/…/pristresok_na_cer…
príp. za osadou Greguše tu hiking.sk/…/stodola_nad_gregu…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum