Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Topanky na turistiku rada prosba

Diskusná téma Topanky na turistiku rada prosba

Dobrý den chcel by som sa spytať na dake turisticke topanky popripade shop okolie TN, ked by ste mi poradili pozeral som zatial len BOSP REGE... ale rád si nechám poradit od skusenejšich na turistiku chodim od jari do jesene asi niečo vzdušnejšie ale zas aby mi to hned neprempklo aby to troška vody vydržalo.. Cena do 180eur. Som začinajuci turista a je tu fakt veľa kras na tom malom Slovensku

Lubo

Slivak, radi ti tu viaceri poradime, no trebalo by trochu viac informacii:

  • ake narocne tury robievas: dlzka, prevysenie, jednodnovky ci viacdnovky?
  • ako casto chodis (kazdy vikend, raz do mesiaca, a pod)
  • aku zataz mavas na chrbte
  • ake pohoria su tvojimi najcastejsimi destinaciami
  • ake su tvoje sucasne topanky
Slivak

Väčšinou jednodnove maximalne dva dni cez vikend s tym že sa prespi na chate
Každy druhy tyžden, batoh presnu vahu nepoviem voda daky maličkoat pod zub lahka veteovka nahradne veci... nič tažke na chrbate nenosim. Momentalne nosim kanady celokoženne ale dosluhuju a chcem niečo vzdusnejšie. Len slovenske hory a turisticke trasy ktore tu su.

Lubo

Odporucam siahnut po topankach kateogorie B. Oproti kanadam budes mat fakt pocit ovela vacse vzdusnosti a pokial si vyberies vhodny model ani vnimana stabilita sa prilis nezhorsi. Pripajam par tipov:

  • Hanwag Banks (170€), Hanwag Tatra Light (200€)
  • Lowa Renegade (170€)
  • Asolo Fandango (200€), Asolo Thyrus (180€)
  • AKU Trekker Lite (180€), AKU Trekker Pro (200€)

Par recenzii na tomto webe v spominanej kategorii:
hiking.sk/…/turisticke_topank…
hiking.sk/…/turisticke_topank…
hiking.sk/…/turisticke_topank…
hiking.sk/…/hanwag_banks_lady…
hiking.sk/…/turisticke_topank…
hiking.sk/…/prabos_tundra_gtx…
hiking.sk/…/topanky_aku_zenit…

Dolezite je skusat priamo na predajni, aby si zistil, ci ti dobre sadne kopyto. Najma v oblasti paty musi sadnut perfektne, inak ti budu hrozit otlaky. Hoci ak prechadzas z kanad, tak asi mas tieto partie uz slusne vypracovane :-).

Vo vseobecnosti plati, ze nemecke znacky (Hanwag, Meidl, Lowa) su vhodne skor pre ludi so sirsou nohou a topanky talianskych vyrobcov (Asolo, Salewa, LaSportiva, AKU, Kayland) su zas vhodnejsie pre uzsie nohy.

P.S. Tury ake ty opisujes bezne chodim v turistickych polovickach, no tie ti neodporucam, lebo ak si doteraz chodil v kanadach, tak by to asi bol prilisny skok.

Slivak

A vedel by si mi poradiť daky obchod kde by mi poradili? Popripade kde by som ich kupil Trenčin a okololie?
Nad znackou Lowa som uvažoval už dlhšie...
Tak chcel som to hlavne aby mi to držalo člonok ale tak už som bol aj v botaskach :D a dalo sa len som si nebol isty v niektorych situaciach či ma nezradi členok...

Lubo

Lowa, Asolo a Salewa mozes vyskusat napr v obchode Vereda Sport v Povazskej Bystrici (ul. Rozkvet 2012/32). Obchody v Trencine nepoznam.

Lubo

Co sa tyka poloviciek, tak ano, je tam vacsie riziko v clenku, no ked sa v tom naucis chodit, tak len zriedka siahnes po vysokej obuvi. Aspon teda ja to tak mam. Volnost nohy a najma odvetranie su neporovnatelne s akymikolvek vysokymi topankami. Este existuju aj stredne vysoke topanky (mid), ktore su akoby zdvihnute. Akualne take testujem - Asolo Magnum GV - a zatial spokojnost.

MisoB

A keď si zvykneš na trekové sandále, nesiahneš v lete ani na polovičky :) Jasné, že nie na VHT.

Martin knor

Michal a Lubo. Siel som vcera dolu dolinou kdesi u nas mimo TZT. Ziadna VHT tura. Komplet cele mierne klesajuce dno bolo porastene listami devatsilov a cesnakom. Nemal som ani sajnu, co je pod tym. Nemat vysoke topanky, tak si na kamenoch a dierach medzi nimi zopar krat vytknem kotnik.

Pekm

Zalezi ako je kto zvyknuty a ako si trufa. Pri mojich denglavych clenkoch by som pod mid topanku nesiel. Ja som schopny si vytknut clenok aj na rovnej asfaltke cize ked na turu tak aj v Malych Karpatoch beriem mid. Mam skusenosti s mid Lowa Renegade (presiel som v nich celu SNP cestu) a mozem potvrdit, ze su na sirsiu nohu ale mne sa velmi osvedcili. Este mam Garmont Nebraska co su dostat aj v klasickej predajni exisportu ktoru predpokladam, mate aj v TN v nejakom nakupnom centre. Zo skusenosti neodporucam Merrell. Tie boli kedysi dobre ale aktualne cista bieda. A inak skusil by som tie co pisal Lubo - dal dobry vyber.

Pavol "Chodec" Horvath

Ano suhlasim: Lubo napisal vsetko potrebne na vyber topanok.

Ja pouzivam a odporucam Garmont Nebraska. A taktiez neodporucam Merrel!

Martin knor

Garmont Nebraska boli v minulosti dobre topanky, ale vraj ich vyrobu presunuli do Ciny a odvtedy nestoja za nic. Moje ma tlacili, vid obrazok tu: hiking.sk/…/co_na_turistiku_p…
Ked na ne pozrel obuvnik, povedal, ze su zle usite. Ale ja obuvnik nie som a nevsimol som si to. (Do obchodu na Vysokej, v ktorom som ich pred 3 rokmi kupil a v ktorom mi ich reklamaciu neuznali, som odvtedy nevkrocil.)
Naviac, po roku sa im kompletne odlepil obvodovy gumeny pas, co je trochu priskoro.

Lubo

Nekupoval by som ani topánky zvučných značiek v sieťach ako EXIsport, Intersport a podobne. Na výrobcu robia veľký tlak na cenu, dostať sa tam tak môžu topánky druhej kategórie alebo ležiaky. A tiež treba vždy pozerať, kde sú ušité. Europske značky pre európsky trh šiju v Európe - Chorvátsko (Hanwag), Slovensko (Lowa), Rumunsko (Asolo).

Peter61

Mittagspause: Garmont máva dobré hlášky.
Na prastarých G.Integra mám zvnútra na jazyku:

WARNING !
THESE BOOTS WILL YOU TAKE FURTHER THAN YOU THINK

teraz zasa .

garmont.com/…/tower-plus-lx-g…
Your foot is an extremely complex anatomical structure: 26 bones, 33 joints and more than 100 muscles, ligaments and tendons.
Rc1

ak budes chodit po mokrej alebo orosenej trave tak najlepsia je koza a co najmenej svov. tade to najviac zvykne tiect. idealne take co maju aj gumenu obsazku ale pozor aby bola lepena a nie sita, sita stoji za nic tadial to potom naviac tecie. a musis si ich vyskusat aby sadli a trosku v nich pochodit najlepsie aj do a z kopca. ak budes mat stastie tak najdes rychlo a ak nie budes hladat aj cele roky :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum